Az átlag szavazónak tényleg ennyire fontos a migráns kérdés megítélése?
Lengyelországban most nyert a "lengyel fidesz",bevándorlás ellenes politikával.
Most komolyan egy átlag lakosnak ez a kérdés áll első helyen amikor a szavazatát leadja?
Nem elhanyagolható kérdés,de szerintem sokadrangú dolog.
Másrészt a bevándorlók nem is Kelet-Európába akarnak jönni,akkor miért fontos ennyire egy átlag szavazónak,hogy egy adott politikai párt miként gondolkodik erről?
Szerintem itt a mennyiségen van a hangsúly.
Ha nagyon sokan jönnek,akkor úgy sem lehet őket befogadni.
A vége úgy is az lesz,hogy a legtöbbet visszaküldik oda,ahonnan jöttek.
Addig meg jó kampányfogás a szélsőjobbnak.
Hiába minden jóindulat,jóakarat,empátia,a baloldali emberek is belátják,hogy ennyi embert lehetetlen befogadni.
Szerintem nem gondolták az elején,hogy ennyien fognak jönni.
"A vége úgy is az lesz,hogy a legtöbbet visszaküldik oda,ahonnan jöttek. "
Te mint átlagszavazó, pont ennyit értesz az egészből. Szerinted van fogalma bármelyik "befogadó" államnak is arról, hogy azok az emberek, akiket a NYITOTT tborokba helyeznek el hol vannak? Rendkívül naív naív vagy. A németek sincs gőzük arról, hogy akiket esetleg ki fognak toloncolni, hol keressék. Hogy örgeanyámat idézzem: "nem úgy van az csak"
A migráció miatt szerintem így sem lesznek tömeges terrorcselekmények.
Sajnos,szerintem ha valaki ilyen cselekményt akar végrehajtani,akkor az a legkisebb nehézség benne,hogy bejusson az országba,vagy találjon olyanokat,akik "elvégzik a piszkos munkát".
Az átlag szavazó, vagy átlagember arról szól, hogy tudatlan, ebbe a tudatlanságba bedobsz egy, az érzelmeire ható (amit hallani akar vagy ami felkavarja, mert ellentmond annak amit jónak hisz) témát, ekkor véleménye keletkezik.
Következésképp az átlag szavazónak csak olyan témái vannak, amiket feldobnak számára.
utolso, mert a migránstéma pont iylen "feldobott" téma mi? Véletlenül sem az elmúlt 20 év ledurvább válsága egész európában...Az, hogy magyorországon keresztül 400 ezren stafétáztak át, szintén smafu, a kerítés, meg a hadsereg bevetése is látszat mi? Tulajdonképpen álprobléma.
Egyébként ja, többnyire az átlagszavazó a feldobott témákra reagál, csak az van, hogy a migránskérdés pont nem ilyen
"Az átlag szavazó, vagy átlagember arról szól, hogy tudatlan, ebbe a tudatlanságba bedobsz egy, az érzelmeire ható (amit hallani akar vagy ami felkavarja,"
Igen,én is ezt érzem,hogy az emberek többsége csak ilyen jellegű témákban szeret politikailag állás foglalni,amikben nagy adag érzelem(lehet az pozitív vagy negatív) található.
Egyéb,fontos gazdasági kérdések viszont egyáltalán nem foglalkoztatják őket.
A másik baj,hogy nem nagyon mélyednek el az adott témában,nem keresik az ok-okozat,összefüggés elemeket,csak az érzelmeikre hagyatkoznak az ilyen témák megítélésében.
" többnyire az átlagszavazó a feldobott témákra reagál, csak az van, hogy a migránskérdés pont nem ilyen"
Pedig nagyon feldobott ugyanis már kb egy fél éve ez megy napi szinten,ez tölti ki a hírek 80-90%-át.
Közben a világ más dolgaival nem is foglalkoznak.
Kérdező; ha szerinted nem ez az egyetlen legfontosabb probléma, nézd meg az amerikai indiánok helyzetét a rezervátumokban. Az átlag életkoruk kb. 20-30 év; a tizenévesek leggyakoribb halálozási oka az öngyilkosság.
Vagy szívesebben látnád a dédunokád hasonló helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!