Mennyire megnyerő nektek az alábbi dal, ami reményt fejez ki, hogy Magyarországra visszatérhet a kommunizmus?
Volt nem is olyan rég egy szép ország,
Most már nyoma sincs a Föld színen,
Ám, ha te jössz meg lehet menteni,
Vár Kádár, Grósz, Thürmer Gyula!
Úgy fáj, hogy az élet szörnyű most itten,
Várják, süssön a reménysugár!
Jöjj, vigyük el nekik a munkabért,
És újra víg dal száll!
Vár egy rút sötét ország,
Nincs jólét, nem vidám,
Indulj el, és harcolj velünk,
És felderül a proletár!
aki abban reménykedik hogy visszatér a kommunizmus Magyarországra az két okból is hülye.
1. Nem fog megtörténni előreláthatólag legalább 20-30 évig még.
2. A kommunizmus egy bukott, letűnt eszme, amelynek nevében milliókat öltek és nyomorítottak meg. Aki ezt szeretné megint visszahozni, annak gratulálni tudok.
Nem szabad emberektől elvenni a hit vagy a vágyakozás örömét. Hagyni kell, akinek ilyen jellegű reményre van szüksége, az nyugodtan kreáljon önmagának egy álmot, akár verses formában is.
/bár ettől még korántsem biztos, hogy az meg fog valósulni/
Különben, hogyan jöhetne vissza az, ami soha nem is volt? :/
'Nem szabad emberektől elvenni a hit vagy a vágyakozás örömét. Hagyni kell, akinek ilyen jellegű reményre van szüksége, az nyugodtan kreáljon önmagának egy álmot, akár verses formában is.'
A kérdés az, 2-es, ennek van-e egyáltalán értelme.
#3!
A feltett kérdésre kívántam válaszolni.
(lehet, hogy valamit benéztem ,vagy másként értelmeztem?)
Mit találtál érthetetlennek?
Továbbra is más megközelítéssel állunk a témához.
Te a vers mondanivalóját helyezed előtérbe, azaz, van-e remény?
Ezzel szemben, én magáról a "mennyire megnyerő..az alábbi dal" kezdetű kérdésről alkottam véleményt.
Ez az Elsüllyed Világok zenéje kicsit átírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!