Egyszer már megkérdeztem, most újra. Mekkora az esélye a JOBBIKnak sztetek?
én reménykedem benne hogy megnyerik, bár sztem nagyon nagyon szoros lesz. kiváncsi vagyok mit gondoltok erről.
SZEBB JÖVŐT.
Háromféle forgatókönyvvel lehet számolni.
1: ( jobbiknak a legjobb) valahogy megkétszerezte egy év alatt a támogatottságát, és alacsony lesz a részvétel. Ennek a forgatókönyvnek van a legkisebb esélye, mert kétszeresre duzzasztani egy év alatt egy tábort kb lehetetlen. Ilyen helyzetben 15-18 százalékot kaphat.
2: ( a reális, én ezt tartom esélyesnek) átlagos részvétel, kicsit nőtt a tábor, 8-15 százalék.
3 ( a legrosszabb a jobbiknak) a hátralévő egy hónap alatt durva propagandahadjárat, a bizonytalanok arra jutnak, hogy inkább a jobbközép, mint a radikálisok, a jobbik 5-8 százalékot ér el.
A 30-40 százalékos eredmény valami hiperoptimista pártpropaganda: azért, mert vidéken, kis falvakban népszerű, még nem fog választást nyerni.
A GyK szabályzata alapján ugyanazt ugyanaz nem kérdezheti meg kétszer. Ha Jobbikosként képtelen vagy egy egyszerű szabályt megtartani, akkor felmerül bennem a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete, hiszen a jobbikos stílus azt mondja, hogy mindent szabályosan, hivatalosan, elszámoltatások közepette...
Mi van, hogyha majd a nagy elszámoltatásokban is egy jobbikos épp csak "áttekint" egy szabály felett, ha "túlnéz" rajta...
A Jobbik szereplése a választásokon nem az itt hangoztatott harminc százalék körül fog mozogni, sokkal inkább a 10% környékén várható.
30% a reális
10-15 ugyan már EP választáson volt annyi
szebb jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!