Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » 2018-ban esélyesebb a Fidesz...

2018-ban esélyesebb a Fidesz győzelem egyszerű többség nélkül vagy esélyesebb egy Jobbik kormány? Vagy más opció?

Figyelt kérdés
Reális gondolatokat várok gondolkodó emberektől, akik figyelembe veszik az újfajta választási rendszer torzításait is.

2015. máj. 5. 15:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%
Sok idő van még addig. Lehet hogy a fidesz úgy fogja csűrni-csavarni a törvények hogy megin t ők nyernek, bár ha így folytatják a jobbik kormány a legesélyesebb
2015. máj. 5. 15:27
 2/17 anonim ***** válasza:
16%
A Fidesz megtesz mindent a nyerésért. A Jobbiknak viszont esélye sincs kormányra kerülni. 3 év alatt a hívei is felnőnek és valamennyit konyítani fognak a gazdasághoz.
2015. máj. 5. 15:53
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Addig még sok minden változhat, de jelenleg még a Fidesznek van a legtöbb támogatója, így ők nyernének.

Viszont a két nagy ellenzéki tábor, a Jobbik, illetve a baloldal is csak alig van lemaradva a Fidesztől, így ők is sok mandátumot szerezhetnek és a győzelemre is van esélyük.

Valószínűleg a 3 nagy tábor közül egyik sem szerezne abszolút többséget a parlamentben, így koalíciós vagy külső partnert kellene találni.

2015. máj. 5. 16:20
 4/17 anonim ***** válasza:
34%
A baloldal a legesélyesebb szerintem 2018-ban egy új kormány megalakítására. Veszprémet mindenki meglepetésére vitték, pedig nem voltak esélyesek, Tapolcán pedig sajnos a jobbikos jelölt volt a legesélyesebb, az nem meglepetés, hogy győzött.
2015. máj. 5. 17:45
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

"A baloldal a legesélyesebb szerintem 2018-ban..."

baloldali vagyok, de... ne vicceljünk már :D

2015. máj. 5. 19:25
 6/17 anonim ***** válasza:
45%
Fidesznek még a parlamentbe kerülni sincs esélye. Pedig ahhoz csak 5% kell.
2015. máj. 5. 20:13
 7/17 anonim ***** válasza:

"jelenleg még a Fidesznek van a legtöbb támogatója"

Minél több a nulla?

2015. máj. 5. 20:14
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

Kedves gyermekeim!

Jelenleg a magyar parlamentben kettő olyan párt van amely nem folytatott még Magyarország területén népirtást. Ezek az LMP és a Jobbik. Teljesen egyértelmű, hogy kormányra csak ezek valamelyike kerülhet. Az olyan ember pedig aki fidesz győzelmet vizionál a Fekete Tengernél is sötétebb, hiszen erre esély nincsen.

2015. máj. 5. 20:30
 9/17 A kérdező kommentje:
Mivel az emberek egyéniben mindig arra szavaznak, aki esélyesebb, hogy legyőzze a fideszt, így akármire van esély. Jelenleg a listás szavazat ér a legkevesebbet.
2015. máj. 5. 20:37
 10/17 anonim ***** válasza:

"LMP és a Jobbik. Teljesen egyértelmű, hogy kormányra csak ezek valamelyike kerülhet. "

DK? PM? Együtt? Moma? Liberálisok? Vannak azért még egy páran...

Amúgy én régi kormánypártokat se zárok ki. Volt második Fidesz kormány is...ráadásul ugyanazzal a miniszterelnökkel.

Ha tippelnem kell, szerintem a 2018-as választás egy baloldali nagykoalíció és a Jobbik közt fog eldőlni...

2015. máj. 6. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!