KDNP szavazók! Szavaznátok annak ellenére a Fidesz-KDNP szövetségre, hogy a KDNP ellenzi, míg a Fidesz támogatja a halálbüntetést?
Rétvári Bence, a KDNP alelnöke megtartotta a 2012-es álláspontját a halálbüntetésről, ami azt jelenti, hogy ellenzi azt. "AZ ÉLETET ISTENTŐL KAPTUK, EZÉRT MI, EMBEREK NEM DÖNTHETÜNK RÓLA"
Engem viszont felháborít, hogy a Fidesz támogatja a halálbüntetést. De a keresztény értékrendjeim miatt csak a KDNP-t találom szimpatikus pártnak. Azonban ha szövetségben maradnak, a Fideszt is erősítem a szavazatommal.
A Fidesz (sem Orbán) nem támogatja a halálbüntetést, ezt egyetlen szóval sem mondta. Egy szándékosan félremagyarázható nyilatkozattal bedobott egy gumicsontot, amin aztán lehet rágódni. Azt mondta, "napirenden kell tartani", és tessék, napirenden van.
HA a Fidesz támogatná a halálbüntetést, akkor mind belülről (közvélemény), mind kívülről (EU) akkora nyomás nehezedne rájuk, hogy biztosan megbuknának. Nem fogják elkövetni ezt a hibát.
Nem vagyok KDNP-szavazó, de keresztény vagyok, és elgondolkoznék azon, hogy rájuk szavazzak, ha külön indulnának a Fidesztől. A Fideszre nem szavaznék (nem csak a halálbüntetés miatt), a KDNP-re is csak akkor, ha keresztény értékeket vallanak (mert most nem mindig azt teszik).
"Hallottál már a spanyol inkvizícióról?"
Ez egy rossz érv, ráadásul nem sok történelmi tudásról tesz tanúbizonyságot. Egyrészt a spanyol inkvizíció az uralkodó alá volt rendelve, tehát nem volt egyházi szerv (dolgoztak benne egyháziak, de NEM az egyház alá tartozott). Másfelől az inkvizíciós eljárásban a kínzás inkább elrettentésül szolgált, egyázi perekben ezt nem igen alkalmazták, ráadásul a jog nem ismerte el bizonyítéknak a kínzás alatt tett vallomást. Csak ma már ha meglátjuk azt, hogy inkvizíció, akkor egyből az egyházi bíróságra gondol, pedig több inkvizíció is volt, nem csak egyházi.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a középkori jog és a mai merőben különbözik egymástól, így kár összehasolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!