Ha hazánkban alakulna egy olyan párt, mint a görög SZIRIZA, a spanyol PODEMOS vagy az olasz 5 CSILLAG MOZGALOM, akkor annak lenne esélye 18-ban leváltani a kormányt? Illetv ti szavaznátok egy ilyen pártra?
"Magyarországon már így is van elég rabló baloldali párt."
Van egyáltalán nem ilyen? :D
"Az embereknek éppen az a baja, h jelenleg nincs normális alternatíva az ellenzéki oldalon."
Nem. Az embereknek az a bajuk, hogy nincs alternatíva. Ettől még nem akarnak még egy tolvaj baloldali pártot, kivéve persze a nyuggereket meg az ingyenélőket. A normális emberek egy jobboldali liberális pártot szeretnének (mármint nem szdsz-esen liberális, hanem igazi liberális, mint az EU-ban).
Nem tudom, mennyire vagy képben. Én az olasz Movimento 5 Stelle pártról tudok többe mondani.
A kezdeti nagy sikerei óta egyre jobban esik a népszerűsége.
A vezetője egy nagyon gazdag volt komikus, aki nem lehet képviselő ugyanis egy régi autóbalesetben, ami az ő hibája volt, többen meghaltak, és ezért elítélték.
Bevallom eleinte engem is megetettek a szövegükkel, meg az újszerűségükkel, lelkes voltam, aztán rá kellett jönnöm (mint ahogy sok olasz is rájött a környezetemben), hogy a nagy szöveg mögött nincs igazi tartalom.
A hibákat, hiányosságokat megmutatták (jaj, hát azt ki nem tudja???), de semmilyen valódi alternatívát vagy megoldást nem adtak.
Általában jól beszélnek, de sajnos a parlamentben is csak a veszekedések kirobbantásáig tudnak eljutni - ez pedig a most igencsak bajban lévő országon nem segít.
Egy történek, amiért nagyon sokat veszített a párt a népszerűségéből:
a vezetője Beppe Grillo a legutóbbi genovai árvíz után a városban járt, hogy az együttérzéséről biztosítsa a lakókat (akiket az elmúlt 3 éveben nem először ért katasztrófa). Ekkor az egyik fiatal, aki épp a sarat lapátolta az utcán és aki valószínűleg a mozgalom szimpatizánsa volt, odaszólt Grillonak, hogy most nem beszélni, hanem lapátolni kellene. Mire Grillo valami marhaságot válaszolt és szó szerint elmenekült.
Az embereknek itt is tökéletesen elegük van az emelvényekről pofázó, ígérgető, gazdag, jól élő politikusokkal (ha valahol jól élnek a politikusok az Oo.!!!).
Tetteket akarnak, megoldásokat. És főleg olyan vezetőket, akik kézbe veszik a lapátot, ha kell...
Szerintem ugyanez a helyzet otthon is. Amíg nem lesz olyan párt, aminek a vezetői nem hazugok, gyávák vagy egyszerűen ostobák, addig nem lesz semmilyen megújulás. Se itt, se otthon.
Még valami:
nem tudom, honnan veszed, hogy Berlusconi nincs.
Abszolút ő vezeti a Forza Italia pártot. Csak megöregedett és az elmúlt évek alatt (amíg a perei folytak, és teljesen törvénytelenül eltávolították az ország vezetéséből) láthatóan elfáradt. A párt más vezetői pedig nem bírnak olyan kvalitásokkal - sem anyagi sem egyéb téren -, mint amilyenekkel ő bírt. Ez a párt még mindig egy lehetséges alternatíva lenne, de ők sem tesznek sokat az emberekért. Ezért van, hogy a Forza Italia egyre veszít a népszerűségéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!