Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerinted a világ hazugságokra...

Szerinted a világ hazugságokra épül?

Figyelt kérdés
Melyben a vezetők mind színészek és valami nagyobb és erős dolog mozgatja a szálakat?
2015. jan. 9. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Vannak dolgok, amikre jobb, ha nem tudod a választ rá
2015. jan. 9. 17:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

a vezetők nem biztos mind színészek de elég sok van.

politikusok jönnek mennek, érdekes módon a befolyásos üzletemberek nem mennek velük együtt.

nem feltétlenül színészek bábok a politiusok nem úgy ahogy néhányan képzelik, hogy akkor most a fejében van egy fülhallgató és azt mondja amit a milliárdos bankár a szájába ad.

de sajnos sokszor egyszerűen rákényszerülnek erre. ez a demokrácia hibája. az fog kormányra jutni akinek sok szavazója van, de mivel az embereket nem érdeklia politika, így annak lesz sok pénze aki jól kampányol, és az ellenfeleit piszkos trükkökkel lemossa. ehhez rengeteg pénz kell. márpedig ahhoz befektetők kellenek, egy befektető ugyanúgy fektet egy politikai pártba, mint mondjuk egy start-up-ba... bizonyos dolgokat kér cserébe...

a hazugságok pedig már igazából a média miatt vannak, ez egy nagyon bonyolult dolog. az igazat nem mondhatod, már csak azért se mert az emberek buták a befogádáshoz és idejük sincs rá. azt kell megmutatnod amit az emberek látni szeretnének. a média sosem objektív, a média egy nézőpont csupán. a hazugság ott kezdődik, hogy valaki a médiát objektívnek állítja be, pedig semmivel sem objektívebb, mint egy jól megrendezett film... vagy (ál)dokumentumfilm. ugye tudjuk, hogy a Szovjetunióban milyen dokumentumfilmek, és híradások voltak. kísértetiesen emlékeztetnek az Orwell 1984-ében bemutatott világ híradóihoz. ma már jót derülünk ezeken.

aztán bekapcsoljuk a CNN-t, és ugyanazt látjuk, csak egy sokkal modernebb, kifinomultabb köntösben.

nem kell persze üldözési mániában szenvedni, nem minden hazugság, de nem is minden igaz. mérlegelni kell a dolgokat, ha esetleg döntés elé kényszerülünk. főleg ha ez befolyásolja az állampolgárok, vagy a világ sorsát.

és ha vki nagyon belénk akar súlykolni valamit, annál jobban kell gyanakodni...

2015. jan. 9. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen hazugság
2015. jan. 9. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:

A vezetők nem színészek, hanem inkább erkölcstelen élősködők!!! Sajnos, rengetek a gondolkodni képtelen ember.

És alapvetően szintén a nagy többség is fejletlen erkölcsiséggel rendelkezik. Ha megtehetné, még rosszabb lenne, mint a mostani kormányzatok. Ezeket tapasztaltam életem folyamán sokaknál. És én igencsak figyelem, mit beszélnek itt-ott. Ez a társadalom halálra ítélte a következő nemzedéket!!!

2015. jan. 9. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen
2015. jan. 9. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindent a pénz mozgat. Ugyan az van kicsiben mint nagyban. Szerintem. Én ha nyernék a lottón 1 milliárdot nyilván be fektetném jó részét hogy ne értéktelenedjen el de közben járnám a világot és szórnám a pénzt , jól élnék , cápára horgásznék valamelyik tengeren a kis hajómon és innám a jó hideg söröket. Na most egyes emberek meg tele vannak pénzel és egész életükben csak harácsolnak többet és még többet akarnak. Ismerek ilyen házaspárt a szomszédban is. Le a kalappal sokat dolgoznak de életükben nem voltak két napot se nyaralni. Akkor ennek mi értelme? Szerintem nagyban is így történik de ezt soha nem fogom megérteni.
2015. jan. 9. 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Nyilván kegyelmes hazugságokra épül egy csomó minden a társadalomban, de ez a konteózás a "nagyobb és erősebb" dologról ami mozgatja a szálakat egy színtiszta baromság. Aki volt már vezető pozícióban, járt már néhány kontinensen, ismer döntéshozókat, az tudja, hogy a világ SOKKAL komplexebb folyamat annál, minthogy mikromenedzselni lehessen. Egyszerűen képtelenség. Ha pedig megkísérelnék, akkor az a legkevésbé sem lenne hatékony, titkos, vagy éppen összetett feladatok elvégzésére alkalmas intézmény.
2015. jan. 9. 18:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ilyen egyoldalú. De sok hazugságra épült dolog látott már napvilágot. Vannak feltételezések, hitek, igazságok, tudományos nézetek, kísérletek, a média, Stb... Ez mind-mind épített már maradandót, ami a világ része, és romboltak is le részeket a világból.
2015. jan. 9. 18:06
 9/9 anonim ***** válasza:

A mikromenedzsment, meg mondjuk az hogy 20-100 leggazdagabb iparmágnás a világ különböző pontjairól megegyezik 1-2 nagyobb témában az kicsit más dolog.

Nyilván az amerikai tőkés nagy ívben lesz . rja, ami minket izgat pl. szegények támogatása, korrupció stb.. de aztán ahogy kezd eluralkodni az amerika ellenes hangulat, ami lehetővé teszi pl. hogy több adót fizessenek a multik, rögtön k. rva fontossá válik az amcsik számára ennek a kis porfészeknek a belügye, NAVval, netadóval, sajtószabadsággal, diktatúrával, kisebbséggel meg mindennel együtt... közbe persze a saját országukban nemigen tudnak rendet rakni az afroamerikaiak meg fehérek között, tehát kb ők a legutolsók, akiknek bele kéne itt nagyon szólni a dolgokba...

De amit nálunk csinálnak kicsiben (Orbán megbuktatása) azt csinálják már jóideje töretlen sikerrel a Közel-Keleten... azokban a dolgokban azért sztem több a hazugság mint a valóság, persze csak találgathatunk, de mivel túl sok kétely van, az biztos, hogy van vmi sumákolás a dolgokban, persze nem mondom h rögtön a legdurvább összeesküvés elméletek ettől igazzá válnának... de nem kell elhinni mindent ami a tvben van...

Namost az azért a történelem könyvekből ismerős téma, hogy a háborúk soha sem az igazság, vagy a szabadság miatt törtek ki. Persze-persze, voltak szabadságharcok, amik mind csúfosan elbuktak. Az igazi nagy háborúk, mindig a területért, a nyersanyagért, a megadóztatható emberekért folytak...

Én nem hiszem hogy a történelem ne ismételné önmagát. Aki az elmúlt párezer év tapasztalatait elhajítja, és úgy gondolkodik, az sztem nagyon naiv, vagy műveletlen. Ezért könnyebb sokkal a műveletlen embereket megvezetni.

2015. jan. 9. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!