Rosszabb lesz Magyarország mint a szocializmus alatt?
Van akinek rosszabb, van akinek jobb.
Attól jobb a mostani rendszer, hogy rajtad múlik jobb vagy rosszabb lesz-e neked. Most te alakíthatod a sorsodat, a szocializmusból ez hiányzott.
1-es válaszoló: Sajnos sok szempontból igaz
2-es válaszoló: Sok önkormányzatnak már most is több pénze van közmunkásokra mint ahány jelentkező munkanélküli, tehát ez is igaz.
3-as válaszoló: Ő még hisz a mesékben, de jó neki! :-)
Amit el tudok mondani, hogy most sajnos sok szempontból rosszabb mint a szocializmus idejében, hogy mi lesz az már egy más kérdés, azért túlságosan rózsás jövőt ne várj, egyedüli tényleges pozitívum, ha külföldre akarsz menni, akkor nem kell disszidálni mint régen.
"3-as válaszoló: Ő még hisz a mesékben, de jó neki! :-)"
Nem, nem hiszek a mesékben, főleg nem a 'Szocializmus' című mesében.
A szocializmus attól volt jó egyeseknek, mert az állam mindent megcsinált helyettük, semmiért sem kellett felelősséget vállalni, legfőképp nem a saját életükért. A jelenlegi rendszernek pedig épp az a lényege, hogy te magad vagy felelős a sorsodért. A Kádár-rendszerben akármekkora selejt volt valaki az állam eltartotta, adott neki valami kamu munkát, hogy cserébe ne lázadjon a rendszer ellen. Most persze ugyanezek az emberek sírnak, hogy 8 általánossal nem kapkodnak utánuk a munkaerőpiacon, és nosztalgiáznak a szocilista idők felett, hogy az milyen jó volt.
Én rohadt alacsonyról indultam és most baromi jól élek, mert kihasználtam a tehetségemet. Ez az amire a szocializmusban esélyem sem lett volna. És ez nem mese.
Te 58%-os, te nem tehetséges vagy hanem szimplán gonosz!
Másokat használsz ki a saját jóléted biztosítására! Akár azt is mondhatnánk rád, hogy gyilkos vagy!
Aki többet vesz ki a közösből mint amennyire a létfenntartáshoz szükséges, az rabol! A tulajdon lopás!
Ja bocs 58%-os, nem a mesékben hiszel, hanem buta vagy és beképzelt is, -a gonoszt azért én túlzásnak érezném- ez sajnos rosszabb, a naivitáson lehet változtatni, ezen nem.
Látom fogalmad nincs a Kádár-rendszerről, csak amit beléd nyomtak kötelező hazugságokat, mint a nyolcosztályosoknak volt jó a Kádár-rendszerben, meg nem lehetett tehetséggel előbbre jutni.
Mindkettő ordas nagy hazugság, a legtöbb ma vezető pozícióban lévő kutató, orvos, közgazdász mind a szocializmus idején kezdte el a pályafutását, és jé semmire sem vitték, mint láthatod, vagy épp azaz, hogy nem láthatod. Mert épp, hogy akkoriban szorgalommal könnyebben ki lehetett emelkedni akárhonnan, ma már nem. De ettől "szép" a kapitalista piacgazdaság, még arról is meggyőz, hogy neked jobb most, mint egy igazságos társadalmi rendszerben.
Meg egyébként te mit tettél a nyolcosztályosokért? Ne gyere nekem azzal, hogy az adód így meg úgy, személyesen segítettél valaha bárkinek is? Én tudod igen, szerencsére most a munkaerő feleslegünket tudjuk exportálni, én több embert is tanítgattam például angolul-németül (ingyen persze), hogy ki tudjanak menni külföldre dolgozni, vagy szereztem nekik munkát nem egy esetben.
Pnt, hogy ma nem a tehetségesek jutnak előrébb, illetve de, akik csalásban és ügyeskedésben azok :D
Aki rendesen dolgozik, az nyomorog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!