Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Választás előtt miért tilos a...

Választás előtt miért tilos a megvesztegetés?

Figyelt kérdés
Hiszen a demokrácia lényege, hogy arra szavazok, aki jobbá teszi az életem. Ha én, mint szavazópolgár úgy gondolom, hogy az életem akkor lesz jobb, ha adnak nekem 2000 Ft-t, akkor miért nincs erre lehetőség?

2015. jan. 2. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
35%
Azert tilos, mert akkor tul draga lenne szavazatot vasarolni. Mivel mindenki igy vasarolna es felmenne a szavazatok erteke emiatt :)
2015. jan. 2. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
53%
Miért, tilos a megvesztegetés és a szavazatvásárlás? Eddig nem vettem észre.
2015. jan. 2. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert erősebb rendszert ad az a felfogás, amelyik megtiltja, annál amelyik nem tiltja meg.

Ennél kicsit konkrétabban arról van szó, hogy nem hagyjuk, hogy csecsemőket megvesztegessenek, mert a csecsemőket könnyű megvesztegetni, ugyanis nem okosak, mi viszont okosabbak vagyunk a megvesztegetőnél, mivel előre láttuk, hogy majd a jövőben oda akarja vonszolni a ványhadt testét a csecsemő mellé, és meg akarja őt vesztegetni, és meg is tudná vesztegetni, mivel okosabb, mint a csecsemő. Ennyi már elég is lenne. Ugyanis az okosabb nem kell megindokolja, hogy miért neki van igaza. De, hogy könnyebb legyen elképzelni, most mondok egy indokot is, mondjuk az okosabb arra gondolt, hogy az a csecsemő egyszer felnő, és nagyon okos lesz, okosabb, mint bárki, csak kell neki adni 20 évet, és nem volna jó, ha nem lenne megadva neki ez a 20 év, mivel maga a megvesztegető is egyáltalán úgy tudja ide-oda vonszolni a ványhadt testét, hogy neki is adtak 20 évet, mivel amikor csecsemő volt, még ő sem somfordált ilyen se nem nagyon buta, se nem nagyon okos ötletekkel a vállán.

Az erős rendszer az, amelyik önmagát nem rombolja, sőt lehetőleg megőrzi, sőt lehetőleg folyamatosan erősíti magát. Azért van értelme támogatni a csecsemőt, aki 20 év múlva okosabb lesz mindenkinél, mert azzal erősítjük azt a rendszert, ami arra van kihegyezve, hogy minél okosabb legyen, és azért támogassuk legfőképpen, mert lehetséges, hogy annyira okos lesz a csecsemő, hogy meglátja a rendszer hibáit, amik akár rendszerszintűek is lehetnek, és kijavítja, ami azt is jelentheti, hogy le is rombolhatja a rendszert, ha rossznak találja azt, és építhet egy jobbat.

2015. jan. 2. 19:01
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. jan. 2. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!