Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Magyarország többet érdemel?

Magyarország többet érdemel?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy én nagyon jó dolgozó vagyok és egy cég azt mondja, hogy ad 300.000.-Ft fizetést.

Aztán jön az állam és azt mondja a cégnek, gratulálok a bevételeidhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozóidnak adod itt ez a pici lista arról, hogy én mit kérek tőled:

Nyugdíjjárulék 18% azaz 54.000.-Ft

TB járulék 33.000.-Ft

EÜ hozzájárulás 1.950.-Ft

Munkaadói járulék 3% 9.000.-Ft

Szakképzési hozzájárulás 1,5% 4.500.-Ft

Így aztán, mire a munkaadó – munkáltató levegőt vesz, máris kifizet az államnak 102.450.-Ft-ot.

A fizetésünk egyből 402.450.-Ft-ba került, de az egyszerűség kedvéért úgy is vehetjük, hogy 400.000.-Ft a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek.

De mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk, a pénzt a kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, ezúttal nálunk és ezt mondja.

Itt a lista arról, mit kérek tőled:

Személyi jövedelem adó SZJA 84.750.-Ft

Nyugdíjjárulék 8,5% 25.500.-Ft

TB járulék 4% 12.000.-Ft

Munkavállalói járulék 1% 3.000.-Ft

És mire feleszmélünk, az állam lenyúlt tőlünk 125.250.-Ft-ot és máris csak 174.750.-Ft-unk maradt.

De büszkén gondolok Mátyásra, az igazságosra…..

Az anyák megmentőjére….Rodolfóra és Papp Lászlóra.

Szeretem a déli harangszót, Erős Pistát a sárga villamost s mákos gubát.

Persze ezzel nincs vége a sornak, hiszen elmegyek a boltba, és vásárolok ezt-azt.

A termékek árába további 25% állami forgalmi adó ÁFA került bele….tehát ebből a pénzből valójában csak 139.800.-Ft nyi értéket vásárolhatunk….az állam ismét eltesz 34.950-Ft-ot.

Ez a legegyszerűbb eset volt, lehetne még fokozni: ha a pénzünket félretesszük és lakást veszünk belőle, azután illetéket fizetünk (a már eddig is duplán adózott pénzünkből) és ha pár év múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk a triplán adózott pénzünk után…immáron negyedszer…

De autóvásárlással sem járunk jobban, hiszen átírási illetéket, gépjármű adót és üzemanyagárba épített nem kevés ÁFÁ-t fizetünk.

Ha pedig bankba rakjuk a kamat után is adót fizetünk.

Itt élek Európa szívében, vízilabdában mi vagyunk a császárok és igenis nálunk élnek a világ legszebb női…

Nézzük a végeredményt:

Én dolgoztam a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet teremtett, létrehozott valamit.

Ehhez képest ki keres mégis a legtöbbet?

Az állam keresett a 300.000.-Ft-os fizetésemen 262.650.-FT-ot.

Én pedig vehetek árut 139.800.-Ft-ért.

Emlékszem az átkosban azt tanultuk, hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a parasztokat és 10%-át elvette a termelt javaiknak…aztán jöttek a papok és elvittek másik 10%-ot!

Hogy sajnáltuk a parasztot és kérdeztük, de hát milyen alapon tették ezt?

20% - Istenem!

20% volt MINDEN tehet, amit fizettek!

Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadsereget tartottak fent…20% - Istenem! 20% volt MINDEN tehet, amit fizettek! Ebből a 20% kövérre híztak a gazdagok.

Most több, 80%-ot húz az állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány. Még sincs pénz semmire. Magyarország…Én így szeretlek….Magyarország én még így is szeretlek..

1989-ben lettem 29 éves. Akkor azt mondták, nehéz idők jönnek, vissza kell fizetni az államadósságot, amit nem én, és nem 10 millió Magyar vett fel.

Azt mondták , egy ideig többet kell dolgozni kevesebb pénzért, de megéri, mert majd egy idő után könnyebb lesz. Eltelt 20 év…49 éves lettem, és nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár, és nem hordok bő gatyát..

A privatizációnál nem voltam jelen, így nincs off-shore cégem, és átmentett vagyonom. És még sorolhatnám hosszasan, hogy mennyi mindenem nincs…..Van viszont bankhitelem és egy szétzilált országom.

Eltelt 20 év. És Magyarország adóssága a 4 szeresére nőtt, és eltűnt a nemzeti-állami vagyon 90%-a. 2011-ben pedig a föld is eladhatóvá válik a FIDESZ jóvoltából.

Déla

2010. jan. 28. 09:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Ezért kell a Jobbikra szavazni!

Aki MAGYAR, velünk tart ma!

Térdeplésből ugorj talpra!

2010. jan. 28. 10:22
 2/12 anonim ***** válasza:

ja.

és az általad leírtak érintenek 10 milló emberből jó esetben 2 milliót.

csoda, hogy megszavazták a a FIDESZ 3 kérdését????

2010. jan. 28. 10:23
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Sok mindenben igazad van.A baj csak az,hogy nincs egyetlen párt sem,aki jelentősen változtatna a mai helyzeten.A Jobbik csak megvalósíthatatlan szólamokat hangoztat,csak az hisz nekik,akinek semmi tapasztalata nincs,hogyan működik a gazdaság és a világ.És még gondolkodni,informálódni sem hajlandó.

A Fidesz még több terhet rak majd a szegényebb osztályra,mert valamiből kompenzálnia kell az elmaradt vagyonadó és a gazdagok adócsökkentése miatti bevételkiesést.

Ami pedig a Fidesz 3 kérdés népszavazását illeti,annak semmi köze nem volt a lakosság anyagi helyzetéhez.Kidobtak 10 milliárdot a népszavazásra,azért hogy a kormánynak betegyenek,és ezzel is növeljék az államháztartás hiányát.

Ugyanis bármennyi pénze van egy épeszű embernek,nemet fog mondani,.ha azt kérdezik tőle,akar-e fizetni olyasmiért,amit ingyen is megkaphat.

2010. jan. 28. 10:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Van egy videó a youtubeon, amiben a szöveg ugyan az amiket leírtál.... te csináltad, vagy onnan írtad ki ?
2010. jan. 28. 11:02
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
Ma Magyarország még mindig évi 2500 milliárd!!! forinttal költ többet szociális és jóléti kiadásokra mint pl.Szlováki vagy Csehország.Ha mindenki azt szeretné hogy többet vihessen haza,csökkenjenek az adók akkor ezt a 2500 milliárdot kell drasztikusan lecsökkenteni.De akkor ne morogjon senki!
2010. jan. 28. 11:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Az írásodban van 99% igazság, 1% hülyeség. Sajnos szavazni az emberek az 1% hülyeség miatt fognak egyik vagy másik oldalra.
2010. jan. 28. 11:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát igen,igy van ez....De a világ legszebb női legalább tényleg nálunk élnek!:)
2010. jan. 28. 14:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen kaptam egy videót és kiírtam. Terjesztem, mert ebben van az igazság-gazság. Nincs joga egyik kormánynak sem ahhoz, hogy rabszolgát csináljon belőlünk. Ne adjon az állam semmit, hanem hagyja élni-dolgozni az embereket. Persze meg lehet várni, hogy fellázadjanak és lámpavasra lógassák azokat, akik kirabolták az országot. Na ezeknek sem kéne majd akkor hőbörögni, hogy milyen kegyetlen módszer ez. Szóval lehet ezen moralizálni, de az igazság abban van, ami le vagyon írva. Déla
2010. jan. 28. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Ezert IS erdemes a Jobbikra szavazni!
2010. jan. 29. 00:17
 10/12 anonim ***** válasza:
2010. jan. 29. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!