Szerintetek az MSZP és Gyurcsány pártja kormányra kerülhet 2018-ban?
Bajnai eltűnésével az Együtt-PM is el fog tűnni a magyar politikából.
A Jobbik és az LMP valószínűleg elérte már támogatottsága maximumát, nem valószínű, hogy kormányváltó erővé válhatnak.
Így a régi nagy vetélytárs, az MSZP és Gyurcsány lesz a Fidesz-KDNP fő kihívója, ha nem történik valami nagy változás és megjelenne egy új párt, ami nagy támogatottságot épít fel a semmiből. Ez utóbbinak semmi jele, valószínűleg a jobb- és baloldal is próbálná megakadályozni.
Szerintem nem.
Az MSZP el fog süllyedni a történelem süllyesztőjében.
A DK is meg fog szűnni, mert a fő szavazórétege a 60+
Jobbik. Hát a támogatásuk vagy ilyesmi lesz, mint most áprilisban, vagy csökken. Európában a szélsőjobboldali pártok ennyire képesek.
LMP. Szerintem nekik 2018-ban nőni fog a támogatottságuk, de max. egy 10%-ea képesek egyenlőre!
Együtt-PM. Hát igen, ez a párt bajnaira épült, nem kellett volna kiszakadni az LMP-ből, de legalább az LMP kitisztult. Bajnai kapott egy jó kis állást, szóval megy el, Együtt-PM-nek is annyi lesz.
Viszont a Fideszben is gondok lesznek. Most is már vannak belső harcok a fideszben. Amúgy Áder után Orbán ül a Köztársasági elnöki székbe és prezidenciális rendszer lesz Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban nem pártokra, hanem személyekre lehet voksolni.
Utolsó gondolat. Amúgy szerintem 2018-ig kitermel Magyarország 1-2 új pártot, akik szerintem bejutnak a parlamentbe, de 5-6%-al csak. Azért, mert nagyon nagy hiány van új, régi politikusoktól mentes pártra és az 5%-ot elérhetik, csak amiatt mert újak.
Joe Makepeace te mekkora egy ro.hadt kommunista segg.fej vagy!!! Szerintem nagyon gyorsan kötsd fel magad!!!
88
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!