Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kis hazánkban, ha van munkád,...

Vass Sándor kérdése:

Kis hazánkban, ha van munkád, dolgozol, mint állat, nettó 100-120e-ért/átlag/. Nyugaton 3-4 szer ennyi a fizu, azonos árak mellet. Hol a "különbözet"?

Figyelt kérdés
Nem gondolom, a "halódó nyugaton "többet kell letenni napi 8 órában. Rezsi, kaja alaphangon, lakáshitel/kinek nincs/, s már el is kopott a fizud. Jövőkép, ugyan! Adósrabszolgaság.Csak árakban vagyunk Európában. Valaki ki tudná fejteni,2-3 mondatban!

2014. júl. 17. 06:03
1 2 3
 21/25 Sün!! ***** válasza:
Ezt senki nem vitatja, de ha egyedül kimész, a fizetésed fele a lakbér meg a rezsi. Máris nem marad olyan sok. Márpedig sok ember félretenni megy ki, nem biztos hogy ott is akarja leélni az életét.
2014. júl. 18. 08:09
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kommenteket! Nagyon hasznos infókat tudtam meg belőle. Tényleg nem éltem még Ausztriában, Németországban, Londonban. Ettől függetlenül jártam a "halódó nyugaton" :)Itthon , hacsak nem a közszférában dolgozol, a leked kihajthatod , napi 8 órában, s örülsz a hétvégén, hogy ki tudod magad pihenni. Tudom, ott sincs kolbászból a kerítés. Kérdésem arra vonatkozott, 20 évi magyarországi becsületes munka után azért nincs olyan "gond" kint,mint idehaza.. Az értékes munkát végző embert ott jobban megbecsüli ,aki alkalmazza..
2014. júl. 18. 08:10
 23/25 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy te erkolcsi hatteret akarsz adni gazdasagi hatteru dolgoknak. "Jobban megbecsuli" irod, de ez a dolog nem a megbecsulesrol szol. Nyugaton egyszeruen tobb penz van, ezert tobb jut az egyszeri melosnak is. Ott sem a szivjosag vezeti a cegeket, hogy tobbet fizessenek, pont annyit fizetnek amennyit feltetlenul muszaj.
2014. júl. 18. 08:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Piacgazdaság van, ahogy az utolsó is írta. Majd ha senki nem vállalja 100-120-ért az adott munkát hanem csak 150-ért akkor annyit fognak fizetni érte.

Komolyan nem értem az embereket: elvállalnak egy munkát 100-ért aztán meg mérgelődnek, hogy miért csak 100? De akkor minek vállalja el? Miért nem mondja, hogy ő csak 150-ért hajlandó?

2015. febr. 5. 02:09
 25/25 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó,mert a muszály nagy úr azért.Amig otthon laktam a szüleimmel pályakezdőként(no meg válság előtt)akkor én is válogathattam,hogy ez nem tetszik,az nem tetszik,kevés a fizu stb...Most családdal 32 évesen amikor jönnek a sárga csekkek nem nyafoghatok,hogy nekem kevés a 100 ezer...Örültem,hogy felvesznek GYES utánn kisgyerekkel.
2015. febr. 5. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!