Jobbik 2018-ra leválthatja a fideszt ugye?
29-nek: Ha a Jobbik lehiggad, - aminek vannak látható jelei, - talán van esélye, valamikor. Nem lehet mindig forró fejjel a falnak menni. Amiket eddig a Jobbik javasolt a Parlamentben, a legtöbb esetben indokolt és logikus volt, csakhogy kicsit körültekintőbben megfontoltabban kell ezt tenni. A nemzetközi politikának már az is csípi a szemét, amit a FIDESZ csinál, nekik már az is radikális. A Jobbik létrehozta a Gárdát, ami egy jogállamban nem megengedhető, (nem mellesleg Hitler is ezzel kezdte) hogy egy pártnak saját különítménye legyen!!!!
Azonkívül a devizahiteleseknél azt követeli, hogy azonnal, a felvételkori árfolyamon forintosítsák a devizahiteleket. Sajnos, amit fecó elqrt, azt nem ilyen egyszerű helyrehozni, nem ajánlatos az oroszlán farkát húzogatni, mert megesz. Ha a bankok azonnal kivonulnak, összeomlik a gazdaság. A kormányzást nem lehet indulatból, csak megfontoltan, lepésről lépésre végezni. (Néha Lázár is hiperaktív, itt van a Zoltai kinevezése, - aztán bizony gyakran előfordul, hogy mellélő a meggondolatlanságának.)
Mint ahogyan József Attila is írta:
Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.
,,A Jobbik létrehozta a Gárdát, ami egy jogállamban nem megengedhető, (nem mellesleg Hitler is ezzel kezdte) hogy egy pártnak saját különítménye legyen!!!! ''
Ehhez a gondolathoz azért hozzászólnék, szerinted Hitler minden egyes tette hibás volt és gonosz? Minden dolog amit csinált 1-1 ig elítélendő? Megértem hogy egy ilyen heves természetű ember nem való a politikába, de most ha összehasonlítod egyik párt elvét a fasizmus egyik elvével akkor miért kellene az feltétlenül rossz legyen? Nem volt szerinted a fasizmusban semmi de tényleg semmi jó, egy elv egy gondolat se? Ha te így gondolkodsz akkor enyhén szólva is rosszul teszed.
Egy szervezet ami segít a közbiztonság javulásában alapjába nem rossz, a rendőrségnek ez lehetne egy + ereje is, mivel mind olyan emberek vannak benne akik nem várnak ezért viszont szolgáltatást (értsd. pénzt).
De most ezt az egészet azért elvetni mert Hitler is ezt csinálta, enyhén szólva hülyeség, végig kellene szerinted minden tettét tanulmányozni és a világból minden hasonlót megszüntetni? Hitler amellett hogy egy vadállat volt, amellett nagyon okos volt, az IQ ja is 160 at súrolta, nem egy sült hülye volt, szóval lehettek jó elvei is szerintem a rosszak mellett.
Ha ez a gárda meglenne, és az ország jól tudná használni akkor mindenki javára lenne aki becsületes és tisztességes.....
De a Jobbik nem egy hadsereget hozott létre, kicsit hibás az elgondolásod szerintem, ezek az emberek ingyen tenni akartak a közbiztonság javulásáért, és a legjobb az lenne ha ezeknek a szervezeteket mint a magyar gárda a rendőrség irányítaná, mert ha a rémes közbiztonságért a civil tenni akar szerintem lehetőséget kell adni neki. Te eltudod képzelni milyen ha egy településen cigány terror van? Vagy az hogy van egy földje mamáméknak amit hosszú időn keresztül krumplival beültettük és éjjel jönnek a cigányok és elviszik? Vagy amikor a szilvafákat rendszeresen a purdék szedik le és aztán még vissza jönnek kötekedni és lopni? Tudom hogy a bűnözést soha de soha nem lehet megszüntetni, de szerinted kedves utolsó, nem lenne jó ha a rendőrségnek lenne még 10.000 embere és akkor egy ilyen helyre mint a nagyszüleim ahol laknak titokba éjjelre lenne kit kirakni akinek/akiknek lenne joga hogy ezt az embert megfogják, aki megy éjjel lopni és bevigyék a rendőrségre? De ezt nem tehetik meg, mivel akkor már az következik hogy nincs joga egy embernek öntörvénykezni, ez így helyes is, de ha a rendőrség tehetetlen akkor legalább a civil szervezeteket felkarolhatná, mert gondolj abba bele hogy minden településnek megvan az ereje ahhoz hogy ezt a terrort leállítsa (nem tudom hogy helyileg ahol laksz milyen a helyzet, lehet hogy nem tudod te ezt átérezni), de egyszerűen nincs arra lehetőség hogy a társadalom nekiálljon és az élősködőket elfogja.
Képzeld el hogy én este egyszer mentem haza, olyan 9 körül lehetett, hát egyszer megláttam két cigányt, elkezdtek követni, és egyszer látom hogy csatlakozik hozzájuk még 3, s a végére körülvett vagy 20. Nem tudtam mit csináljak, gondolkodtam ha le akarnak támadni akkor eddig miért nem tették meg, vagy mire várnak, veszélyben éreztem magam, nem tudom te a helyzetemben ezt érezted volna-é, egyet gondoltam, és az egyik tömbházba betértem ahol nem volt kaputelefon és szerencsére megúsztam, de hasonló helyzetbe az egyik tanromat földhöz vágták és elvitték minden pénzét, vagy a tesóméktól egy elvette a telefonjukat, és tudnám sorolni, szóval egyszerűen már rájöttem, ahol nincsenek emberek vagy csak kevés van ott veszélyes lenni, szerinted ez nem egy terror? És ezeket az embereket mindennél egyszerűbb lenne elfogni, de erre is képtelen a rendőrség, de akkor legalább a civil szervezeteket hagyja lélegezni, és ha a Jobbiknak nincs joga ahhoz hogy szervezetet hozzon létre azért mert hitler is ezt csinálta, s másra is felhasználta bár nem tudom milyen köze van ennek a Jobbikhoz, de mind1. De akkor hozzon létre a rendőrség ilyen szervezeteket... Vagy vegyék át a Jobbiktól a magyar gárdát. De a népnek szüksége van rá, legalább is nekem szükségem lenne arra hogy a városomban legyen egy szervezet aki elkapja ezeket az embereket. És ha máshogy nem megy akkor akár a rendőrség által kiadott módszerekkel csinálják, csak legyen..........
Kedves utolsó, röviden válaszolok hogy csak erre koncentrálj, értem én hogy nem lehet a bűnözést megszüntetni, de a cigány terrort azt meglehetne.
Ha nem élsz olyan környezetben, akkor szerencsés vagy hogy ezt nem ismered, de gondolj egy olyan helyre ahol veszélyes kimenni az útra is egyedül. Nem a bűnözés megszüntetése lenne ennek a szervezetnek a fő célja, hanem a cigány bandák, cigány bűnözők megállítása, nem furcsálod hogy egy olyan ember aki rendszeresen erőszakkal lop, még soha rendőrségre nem került, a bűnözést megszüntetni teljesen sajnos nem lehet, de a terrort azt IGEN. De még a rendőrség is fél ezekkel szembe szállni, akkor miért pont tőlük kellene várni a segítséget?
Remélem, nem vagyok egy utolsó.
Olyan megoldás nincs, hogy a hatóságokon kívül csoportok összeálljanak és önbíráskodjanak. Jón néznénk ki, ha mindenki a saját belátása szerint döntené el, hogy ki az agresszív és kinek milyen büntetés jár. Soha semmi bajom nem volt a rendőrséggel, hatósággal, bírósággal, mégis már háromszor jelentettek fel hamis váddal. Képzeld el, ha az illetőnek lehetősége lett volna igazságot osztani, pedig nem vagyok cigány. Viszont már volt aki vicsorogva mondta, hogy miért nem megyek vissza Romániába, mit keresek Magyarországon, pedig Budapesti születésű lévén, életemben egyszer jártam ott, üzleti úton. Sőt még románul sem tudok. Csak ennyit az igazságosztásról, a gyűlöletből, félreértésből eredő "józan" megítélésről. A dolgok nem mindig olyanok, mint amilyennek látszanak. Sok esetben még a tanult bírák sem állnak mindig a helyzet magaslatán, hogyan lehetne ezt elvárni egy ellenérdekelt, vagy sértett, a jogban járatlan féltől? Sértődöttségből nem lehet igazságot osztani, egy jogállamban nem engedhető meg semmilyen önbíráskodás, csak a jogos önvédelem.
Igazából az egész rendőrség nem működik túlságosan hatékonyan... Nem tudom hogy mi van velük, nem kapnak elég pénzt vagy miért, de amikor látom hogy 2 cigány ver egy embert és a rendőr aki a távolból meglátja félrenéz és megy egy másik irányba......
De tudod miért? Volt olyan eset hogy egy cigány valakibe belekötött, az nem hagyta magát, 10 percen belül vagy 20 an ott voltak már... És valahogy a rendőrség soha nem sieti el a kijövetelt.......
A városunkban a cigány bandita ellen tüntetés volt, szóval erre fele ennyire tehetetlenek a rendőrök....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!