Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért ilyen összeszedetlen,...

Miért ilyen összeszedetlen, és tájékozatlan az LMP?

Figyelt kérdés

Többször mondanak saját maguknak ellent.

Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy újra meglovagoljuk az LMP nagy témáját, amit mindig elővesznek: Paks

Az LMP egyébként ugye egy liberális és zöld tehát a környezetre erősen ügyelő párt.

Milyen energiatermelési módok vannak?

- van a megújuló mint például víz és szél... ezeket Magyarországon nem lehet kihasználni, mert a folyóink sodrása nem elég, szelünk sincs akkora, hogy megérje gőzerővel az ilyen gépeket felállítani (amit egyébként a Németek éppen most szerelik le mert este termeli az energiát, amit nem tudnak így elraktározni és kénytelenek sz@rért hugyért eladni a környező országoknak)

-Vannak a kőolaj, olaj neadjisten szén erőművek.. azt kell tudni róluk hogy újonnan egyre drágábbak, és magas a környezetszennyező hatásuk

-A mai legjobb alternatívát az atomerőművet is megemlítem, ilyen a Paksi beruházás. Évente viszonylag kis mennyiségű radioaktív anyagot termel, amit szakszerűen elzárva a külvilágtól semmi befolyása nincs a környezetre, hiszen nem bocsát ki szennyező gázokat.

Ugorjuk át azt a kérdést, hogy kell-e nekünk Paks! Senki nem jós, nem tudhatjuk mi lesz 20 év múlva.

A következő a problémája az LMP-nek: Paksot valamiért haszontalannak és súlyosan környezetszennyezőnek tartják (első tájékozatlanság), ezen felül szerintük tucatnyi hőerőmű, olaj, szénerőmű van az északkeleti országrészben, amik be vannak zárva, és újra meg kellene őket nyitni. A második ellentmondás itt található, hiszen az előbb felsorolt 3 erőmű (hő,olaj,szén) kifelyezetten erősen károsítják a környezetet és az LMP egy ezek után csak egy idézőjeles "zöld" párt.

véleményeket szívesen várok, akár privátban is készen állok egy vitára.

2014. máj. 22. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Minden szóval egyetértek, amit írsz.
2014. máj. 22. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát érdekes igen. Abban igazuk van h kell a megújuló energiába is fektetni, de abban nincs h atomenergiára nincs szükség. Egyébként megújulóban még ott a geotermikus energia és mivel Magyarországon rendkívül alacsony a geotermikus gradiens ezért itt ezt nagyon jól ki lehetne használni, persze csak okosan, tehát nem kiengedni a francba a vizet hanem folyamatosan forgatni. Az atomerőmű normál állapotban csak a folyót szennyezi hővel, illetve a hulladéka veszélyes, de más szennyezést nem okoz. Ám ha hiba keletkezik akkor az meg már túl nagy szennyezés lesz. Jól hangzik h nem kell atom és ezzel próbálnak szavazót szerezni, bár sztem a többség köztük én se ezért szavaztam rájuk. A környezet javára nem lehet mindenről lemondani. A fenntartható fejlődésre van szükség. Az atomerőmű pedig elég "tiszta" ahhoz h a jövő generációjának szükségletét is kitudja elégíteni és a környezetet kevésbé szennyezi.
2014. máj. 22. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:
27%

Maradjunk annyiban, hogy süt a butaság a kérdésedből.

De annyira, hogy az már fáj.

Mondhatnám hosszabban is, és elmesélhetném neked az a sok mindent, amit kb általános 6. oszálya óta kihagytál, de úgy érzem a kérdésed érvelési színvonalából, hogy fölösleges lenne.

2014. máj. 22. 19:48
 4/6 A kérdező kommentje:

nagyon kérlek világosíts fel 3. válaszoló, kíváncsi vagyok ki a buta.

Úgy gondolom logikátlan dolgot nem állítottam, valótlant sem, úgy néz ki egy fanatikus lmp-sel van dolgunk.

2014. máj. 22. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:

A kérdező helyében én elgondolkoznék azon, hogy hülyének tartsam az LMP-t, amikor alig pár ezer kilométerre innen a németek már ilyen eredményeket érnek el a megújulókkal

"gy szép, szeles és napos májusi napon nullára zuhant a német elektromos energia ára körülbelül egy órára a piacon – számolt be egy sajátos piaci eseményről a Business Insider a Renewables Internatonal adataira hivatkozva. Az ok: Németországban meglehetősen sok a megújuló energiát használó erőmű. Ezek energiatermelő képessége erősen függ az időjárástól, s ritka, hogy mindkét típusú erőmű jól teljesítsen egy időben. Ám egy májusi napon mégiscsak ez történt: egyszerre volt szeles és gyönyörűen napos az időjárás. Így a megújuló forrásokból származó, hálózatba érkező energia közel háromnegyede volt a keresletnek. A hálózatot irányítónak kötelező átvenni minden egyes megújuló forrású erőműből származó kilowattot Németországban. Így a hagyományos erőművekből érkező energiából a szokásosnál jóval kevesebbre volt szükség, ami a piaci árakra is drasztikus hatással volt. " [link]

2014. máj. 24. 15:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Fantasztikus dolog volt az amit az utolsó válaszoló...

De meg kell érteni, hogy jelenleg Magyarországon nincs akkora uralkodó szél, hogy megérje szélerőművet telepíteni.

Ez a legzöldebb dolog a napenergia és a geotermikus energia mellett, de egyszerűen nincs olyan szél, Magyarország nem Németország.

Mondhatom én hogy a Nyugat Szaharai köztársaság elérte a Szahara közepére telepített naperőművel, hogy 0 forintért adják az áramot a szolgáltatók, titokban irigyelhetem őket, hogy micsoda fantasztikus dolog ez, de nem fog ezentúl a Magyar állam a Pilisbe 2000 négyzetméter naptáblát telepíteni, mert ráfizetünk, nem éri meg, nem gazdaságos, nincs rá szükségünk. Ugyanez a helyzet a Német szélerőművel is.

Írta valaki, hogy geotermikus energia. Az ötlet nagyon jó, és ez egy egy háznál beválik, de a technológia nem olyan fejlett, hogy lenne rá pénzünk. Méregdrága az ilyen rendszer egyenlőre.

2014. máj. 25. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!