Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan lett az egykori levente...

Hogyan lett az egykori leventeköszöntésből (Szebb jövőt! ) skinhead köszöntés, és nem zavarja-e a Jobbik szimpatizánsokat, hogy bőrfejűek módjára köszönnek?

Figyelt kérdés
2009. dec. 29. 05:18
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

"Skinhead köszönés az agyatok az!

Nem "skinhead köszönés"! "

Igazából arra is kíváncsi voltam, hogy a Jobbik pártolók egyáltalán tisztában vannak-e azzal, hogy a magyarországi OI-kultúra köszönését használják, még ha van is hajuk.

Érdemes körülnézni skinhead fórumokon, és feltűnik, hogy ott valamiért már 8-10 éve is "Szebb jövőt!"-tel köszöntek, pedig akkor még hol volt a Jobbik, meg a Gárda. De mazsolázhatunk a 80-as, 90-es évek skinhead slágereiből is, és furcsa módon ott is halmozódik az említett "kívánság".

2009. dec. 29. 11:59
 12/39 A kérdező kommentje:

Magozott cseresznye: Szebb jövőt (1995)

Hejj!

Újra itt vagyunk, újra harcolunk

újra hírdetjük, hogy van jövőnk!

új útra lépünk, mit sem felejtünk

érezzük, hogy van bennünk erő!

Egy a jelszó, nem vitás

csak mi kellünk senki más

ébredjünk egy új kor hajnalán!

Egy az életünk, egy az Istenünk

egy a jelszavunk, mert egyek vagyunk

egy a teremtőnk, és a megmentőnk

győzelem vár ránk és dicsősééééééég!

Vérzik a szívünk, mégis remélünk

érezzük, hogy van bennünk erő

újra itt jövünk, új csúcsra törünk

vár reánk egy sokkal szebb jövő!

Egy a jelszó, nem vitás

csak mi kellünk senki más

ébredjünk egy új kor hajnalán!

Egy az életünk, egy az Istenünk

egy a jelszavunk, mert egyek vagyunk

egy a teremtőnk, és a megmentőnk

győzelem vár ránk és dicsosééééég!

2009. dec. 29. 12:01
 13/39 A kérdező kommentje:

Egészséges Fejbőr: Ébredj! (1986)

Ébredj, a munka vár, a cél már oly közel.

Megsegít, bátorít az eszme, mit hiszel.

Refrén

Légy erős, hisz életed most új arcot ölt,

Szebb jövőt, jobb jövőt kér tőled a föld.

Ébredj, a munka vár, a cél már oly közel.

Megsegít, bátorít az eszme, mit hiszel.

Refrén

Elég volt a szavakból, most már tenni kell.

Mit szép szóval nem lehet, azt másképp venni el.

Refrén

Kér tőled a föld.

2009. dec. 29. 12:06
 14/39 A kérdező kommentje:

88-as csoport: Oi! Oi! Oi! (1985)

Holnap meghalunk!

Vagy vesztesként elbukunk!

De most még tart a harc,

Ha egy szebb jövõt akarsz!

Ziga-zaga! Ziga-zaga!

Oi! Oi! Oi!

2009. dec. 29. 12:09
 15/39 A kérdező kommentje:
A magyar társadalom 10-15%-a bőrfejű, csak még nem tud róla...?
2009. dec. 29. 12:11
 16/39 anonim ***** válasza:
83%
olyan jó, hogy olyan emberek dobálóznak a történelmi ismeretek hiányosságával, akik az Árpád sávos zászlót összekeverik a nyilassal... hát akkor kéremszépen, lehet figyelni, egy kis történelem óra: a nyilas zászlónak a fele piros-fehér csíkos, míg a másik felén egy kereszt-szerű ábra van piros alapon... a nyilas zászló árpád sávosnak hitt részén pedig 5 piros és 4 fehér csík található... az árpád sávos zászló 4 piros és 4 fehér csíkből áll, és semmi más nincs rajta... remélem, egyszerű és érthető voltam (aki nem hisz nekem, google képkeresés, nyilas zászló, és hasonlítsa össze saját maga)... ha még ezek után is nácinak gondoljátok az árpád sávos zászlót, akkor felvilágosítalak róla titeket, hogy a magyar címer is az, ugyanis lehet, hogy eddigi életetek során nem vettétek még észre, de a címer fele egy árpád sávos zászló...
2009. dec. 29. 12:34
 17/39 A kérdező kommentje:
A nyilasok és a magyar gárda diszkrét rokonszenvéről is lehetne elemző vitákat indítani (lásd nemzeti őrsereg karszalagja mennyire "nem nyilas"), de most konkrétan a "Szebb jövőt!" köszöntés a téma. Ugyanis ez a köszöntés egy az egyben, változatlanul lépett át a szélsőjobboldali, skinhead szubkultúrából a napi politikába.
2009. dec. 29. 12:40
 18/39 anonim ***** válasza:
80%
szerintem egy köszönésen kár rágódni... a Szebb jövőt szerintem egy szép köszönés, egy jókívánság, nincs benne semmi rossz...olyna, mint a Jó napot...hogyha az összes jobbikos Jó napottal köszönne, akkor arra mit találnátok ki? :)
2009. dec. 29. 12:45
 19/39 A kérdező kommentje:

"hogyha az összes jobbikos Jó napottal köszönne, akkor arra mit találnátok ki? :)"

A "jó napot"-tal például semmi gond nem lenne, mert nem kötődnek hozzá kétes elemek. Vajon miért nem úgy köszönnek? Vagy miért nem tudtak kitalálni valami mást, hogy ne legyen belőle semmi félreértés?

2009. dec. 29. 12:47
 20/39 anonim ***** válasza:
89%

Én hallottam, hogy a móri mészárlás elkövetői is Jó napot kívánokkal köszöntek. Egyszerűen vállalhatatlan, hogy így köszönjünk, mint ezek az állatok.

u.i: Irónia, remélem érthető a mondanivalója.

2009. dec. 29. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!