Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek az LMP-ről?

Mi a véleményetek az LMP-ről?

Figyelt kérdés
Szerintetek érdemes csatlakozni az LMP-hez, vagy ez a politikai csoport is csak a saját érdekeit képviseli mindezt környezettudatos "zöldpárti" gúnyába öltöztetve? Ezek tükrében a párthoz való csatlakozást követően vajon van-e reális esély a feljebb lépéshez?
2014. ápr. 18. 12:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hát kérdező erre most nagyon pontos választ ad a országgyűlési választás eredménye. 5%. ennyien gondolják fontosnak jelenleg a zöld politikát, h most ez a jövőben fog a nőni, hát reménykedem benne.
2014. ápr. 18. 17:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Népnevelés kérdése.

Nehéz erről írásban beszélni. Én orvostanhallgató vagyok, és a dolog kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor egy mozgásszegény életet élő, helytelenül táplálkozó cukorbeteg emberrel meg kell értetned, hogy ha nem változtat az életmódján, annak hosszú távon súlyos következményei lesznek.

Kevesen vannak, akik ezt rögtön, minimális elbeszélgetés után megértik, és hajlandóak változtatni, kiművelni magukat a témában.

Ok-okozatok feltárásával, beszélgetéssel, dietetikus bevonásával már jobb eredményeket lehet elérni.

De sokan vannak, akik nem képesek szakítani a jelenlegi kényelmes életmódjukkal még akkor sem, ha hosszabb távon igencsak megtérülne a "befektetés".

Én az LMP erősségét elsősorban a hitelességükben, a programjukban és a két, szerintem elég erős karakterrel rendelkező társelnökben látom. De ha 4 év múlva jelentősebb eredményeket szeretnének felmutatni, akkor ez hosszú távon kevés lesz. Először is véget kellene vetni mindenféle párton belüli viszálykodásnak: ha a választók nem látnak egy stabil szerkezetet, amelyre a párt építkezik, akkor elbizonytalanodnak a választást illetően, akármilyen jók is a párt elképzelései.

Másodszor ütőképesebb kampányra van szükség. Hiába van jó programja és vannak hiteles politikusai az LMP-nek, az ő politikájuk is csak egy terméke, amit el kell tudni adni: jobban ki kell aknázni a különböző platformok nyújtotta lehetőségeket, ki kéne végre törni Budapestről - illetve egyéb nagyvárosokból -, és a vidéken is terjeszteni az igét stb.

Én hiszek benne, hogy ez lehetséges. Az emberek nem hülyék, csak meg kell tanítani őket arra, hogy megtanulják más perspektívából szemlélni a dolgokat. Lehet, hogy ez nagyon naivan hangzik - valahol az is - de, szerintem jelentősebb eredményeket lehet elérni, mint sokan gondolják, elsősorban a jelenleg bizonytalan választópolgárok körében.

Hiteles, önazonos politikusok, jó retorikai készség, magabiztos fellépés, nyitottság. Ha ezt látják az emberek az LMP-s képviselőkben, akkor van remény a perspektívaváltásra :)

#9 voltam

2014. ápr. 18. 18:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Az LMP választási eredményéből vond le azokat, akik csak a kisebb rossz elvén szavaztak rájuk, és meg is kapod, mennyire népszerű ez az irányzat.

Magával a környezetvédelemmel még nem is lenne gondja az embereknek, csak vidéken az utóbbi időben már hobbi szinten akadályozzák meg az új beruházásokat ezzel a jelmondattal, és az ottani munkanélkülieknek nyilván nem lesz szíve csücske az a pár, utaztatott aktivista, akik még a megélhetőségét is elvszik tőlük.

2014. ápr. 18. 18:04
 14/15 anonim ***** válasza:
A kérdező utolsó kérdésére az a válasz, hogy az LMP nem is hagyományos értelemben vett "zöld" párt, hanem inkább ökoszociális pártként határozzák meg magukat, magyarul lényegében modern baloldaliként, ami azt jelenti, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére, kiskereskedők, családi gazdaságok előtérbe helyezésére koncentrálnak a multik ellen, és az állampolgári jogok minél magasabb szintű érvényesítésére (pl munkavállalók jogai) is nagyon odafigyelnek a zöld témák (Paks, környezetvédelem, folyószabályozás) mellett. Ha nem ilyenek lennének hanem "csak" zöldek, akkor valószínűleg tényleg nem jutnak be, mert arra a fajta zöldpolitizálásra még nincs igény Magyarországon.
2014. ápr. 18. 18:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem az LMP egy teljesen jó párt ellenzékbe, azonban mint kormánypárt nem tudom elképzelni őket. A felszólalásaik a parlamentben és riportjaik is szimpatikusak, azonban pont a programjuk és túlzott zöldségük az amivel egyszerűen nem tudok egyetérteni.

Szép gondolat, hogy ne legyen Paks 2, sőt, állítsuk le Paks 1-et is, mert ,,nagyon káros" az az anyag, konkrétan vízgőz ami melléktermékként keletkezik. Persze ott az uránium is, de már szépen ledumáltuk az oroszokkal, hogy úgyis hozzájuk visszük, akkor meg már nem a mi bajunk, hanem az övéké. No meg addig oké hogy leállítjuk, de utána hogyan tovább? Elolvastam a programjukat és semmiféle javaslattal nem álltak elő, csak azzal, hogy majd csereberéljük az EU-val a mezőgazdasági termékeinket és a két szép szemünkért majd adnak energiát. Azt sem értem, hogy miért ellenzik ennyire a vízerőművek építését, mikor ennél zöldebb energiatermelőt a szélerőműn és napelemen kívül nem is lehet mondani.

Az is tök jó elképzelésnek hangozhat elsőre, hogy támogassuk a kisebbséget, hogy felzárkózzanak. Azonban 24 év után ideje lenne rádöbbenni, hogy ezzel pont az ellenkezőjét érjük el.

Ettől függetlenül támogatom az elképzeléseik egy részét, amíg maradnak ellenzékben, az EP választásos papírjukat is aláírtam. Azonban amennyiben nem mutatnak hajlandóságot egy igen nagy változásra gazdaságpolitikájukban, ennél többet nem nyújtok nekik.

2014. ápr. 18. 21:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!