Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek az LMP-ről?

Mi a véleményetek az LMP-ről?

Figyelt kérdés
Szerintetek érdemes csatlakozni az LMP-hez, vagy ez a politikai csoport is csak a saját érdekeit képviseli mindezt környezettudatos "zöldpárti" gúnyába öltöztetve? Ezek tükrében a párthoz való csatlakozást követően vajon van-e reális esély a feljebb lépéshez?
2014. ápr. 18. 12:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Én nem csatlakoznék az LMP-hez, mert szerintem az LMP = SZDSZ 2.0 és jobbikos vagyok.
2014. ápr. 18. 13:09
 2/15 anonim ***** válasza:
26%
Nekem nagyon nem szimpatikus Schifferrel az élen. Visszataszító, pökhendi alak. Most pár tized százalékkal ugyan becsusszant a parlamentbe, de éveken át azt hirdette, hogy 2014-ben ők lesznek a FIDESZ váltópártja. Ma már erről szó sincs, de természetesen Schiffer nem mondott le, sőt tovább triumfál. Szerintem ez is egy ugyanolyan zárt klikk mint a többi párt, sőt még ha lehet zártabb, mert csak egy maroknyi magát elitnek vélő értelmiségi csoportocska alkotja. Amúgy meg nekem mindig is ez volt a véleményem, és most csak megerősödött, hogy az LMP is végeredményben Orbán szekértolója.
2014. ápr. 18. 13:12
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

Az LMP-nek még viszonylag kicsi az aktív tagsága (és sok az alkalmi aktivista) tehát ha te valóban komolyan gondolod a dolgot és egyetértesz az elveikkel amiket képviselnek akkor érdemes csatlakozni.

A "saját érdek" egyébként náluk jön a legkevésbé szóba, mert míg a régi, nagy pártoknál(MSZP,Fidesz) tényleg az van, hogy a kádereket pakolgatják 20 éve egyik pozícióból a másikba, és a politikából (korrupcióból) gazdagodtak meg anélkül, hogy a versenyszférában egyetlen percet is eltöltöttek volna (Orbán, Kósa, Lázár pl) addig az LMP-nél ez pont fordítva van, jellemzően a civil munkájukban többet kerestek/keresnek mint politikusként. Schiffer pl ha marad ügyvéd akkor tízmilliókat keresne évente, de ő inkább azt választotta, hogy az országért áll ki a tudásával (korábban az ügyvédi praxisa mellett is foglalkozott jogvédelemmel amúgy) de pl Ertsey Katalin aki a nőügyeket vitte a parlamentben és most elment a nagydoktoriját írni korábban civil szervezeteknél tényleg a többszörösét kereste annak, amit a parlamentben.

2014. ápr. 18. 13:15
 4/15 A kérdező kommentje:

Valahol a neten azt olvastam, hogy az LMP olyannyira részletekbe menő választási programmal indult neki a kampánynak, hogy egyesek szerint olyat csak az ír ki, aki tudja, soha nem kerül olyan pozícióba, hogy ezeket az igéreteket teljesíteni kell és tudja.

Ebben lehet igazság vagy ez is csak a választások ideje alatti pártfeketítés egyik eleme lehet?

2014. ápr. 18. 13:35
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Ennek pont az ellentéte igaz, erre a kampányra kicsit kevésbé kidolgozottabb programmal mentek neki mint a 2010-esnek pontosan azért, mert ellenzékbe készültek, és a 2018-as programot kezdték el írni most a háttérben, ami valóban részletes lesz. Egyébként már csak azért sem lehet teljesíthetetlen, mert az alapértékük a "fenntarthatóság" ami költségvetési értelemben azt jelenti, hogy nem hagyják elszállni az államadósságot úgy mint a Fidesz meg az MSZP. Ráadásul az LMP valóban tartja a kapcsolatot a civil szervezetekkel akik egy területen szakértők, ellenben pl a Fidesz úgy alkot törvényeket hogy a saját vállalkozóinak legyen, az ország meg felőle tönkremehet
2014. ápr. 18. 13:41
 6/15 anonim ***** válasza:
javítás: "hogy a saját vállalkozóinak jó legyen"
2014. ápr. 18. 13:42
 7/15 anonim ***** válasza:
71%

Azt azért tisztázzuk h az LMP nem SZDSZ 2.0 ilyet csak egy tudatlan ír. Sem a tagjai sem a céljai nem egyeznek az szdszével. Schiffer egy nagyon értelmes fickó, nem veszi ki a részét abból a kabaréból amit a Fidesz MSZP csinál. Megmaradtak elveik mellet és nem játsszák meg magukat másnak mint amilyenek valójában. Nem gyűlölködnek. Azt pedig h azt mondta Schiffet h a Fideszt fogják váltani hát ilyet Vona is meg Mesterházy is mondott.

Egyébként nézzük meg a Jobbikot. Régen nagy radikális, rasszista párt volt most meg kis kutyákkal üldögél Vona meg Európai jogokat kiabál a Morvai. A hatalomért ezek még liberálisok is lennének. A többi párt pedig még említést se érdemel. Az LMP ugyan azt mondja mint 4 évvel ez előtt is.

2014. ápr. 18. 13:45
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

Schiffer meglehetősen szimpatikus dolgokat nyilatkozik, és mióta a "balliberális" értelmiség már kollektíven lenácizta, csak még rokonszenvesebb lett.

Ettől függetlenül viszont képtelen vagyok azonosulni azzal a keményvonalas zöld politikával, amit képviselnek.

2014. ápr. 18. 15:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Én elolvastam a programjukat, figyelem a nyilatkozataikat, ténykedésüket, és a legtöbb dologban egyet értek velük.

Geondolkoztam, hogy be is lépek majd... :)

Bár egyetem mellett nem tudom, hogy lenne időm, majd elválik.

2014. ápr. 18. 15:35
 10/15 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm az eddigi válaszokat. Az azonban még érdekelne, hogy ennek a fajta "keményvonalas zöldpolitikának" mennyire táptalaja a magyar nép, tehát az emberek erre az irányzatra kíváncsiak? A kérdés csak azért fordult meg a fejemben, mivel nehezen tudom elhinni azt, hogy az emberek nagy része foglalkozna a környezetével bármilyen szinten is. Nekem az jött le idáig tapasztalatként, hogy az emberek az elkeseredettség miatt nem igazán foglalkoznak ezzel.
2014. ápr. 18. 17:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!