Hogyan jöhetett össze a Fidesznek a 2/3 így?
A szavazatok száma:
Fidesz: 2.132.996 szavazatot
Mszp: 1.244.261
Jobbik: 983.476
LMP: 251.928
Tehát ne nem számoljuk ide a Fideszt, a három párt szavazatinak összege:
2.479.665
Így hogyan lehet meg a 2/3,ha a a választók fele mégsem rájuk szavazott?
8: egy dolog, hogy nem látnak bele a határon túliak, az itt élők sem mind.
Viszont az itt élők a bőrükön viselik a döntésük következményét, a határon túliak meg nem. Ez az, amiért nem kellett volna szavazati jogot kapniuk. Van bőven eladó lakás, tessék átköltözni, munkát keresni, aztán akkor szavazzanak. De onnan... :(
"30% szavazott a Fideszre, 30% a Fidesz ellen, 40% nem szavazott.
Így jön ki a modern Fideszes matematikával a 2/3-os győzelem :D"
Azért így ismeretlenül is hadd feltételezzem rólad, hogy - választársa jogosult állampolgárként - tisztában vagy azzal a ténnyel, hogy a parlamenti mandátumok felosztásánál kénytelenek a szavazati jogukkal élők kinyilvánított akaratát figyelembe venni, mivel az otthon maradottaké nem ismeretes.
De ha neked van tudomásod olyan országról, ahol a pártlistára leadott szavazatokat az összes választásra jogosult állampolgár számára vetítik, és így számolják ki a pártok támogatottságának a százalékos értékét, akkor írd meg, légy szíves.
Amúgy a Te logikádból szerintem egyébként az következne, hogy mivel 40 % a se@gével szavazott április 6-án, az a népakarat, hogy az elkövetkező 4 évben egyáltalán ne is legyen kormánya Magyarországnak.
Gondolom, ez nem vígasztal téged, de ha a brit választási rendszer lenne érvényben nálunk, ahol csak az egyéni jelöltekre leadott szavazatok alapján kerülnek be a képviselők a parlamentbe, akkor most a Fideszé lenne az országgyűlési mandátumok kb. 90 %-a.
Én nem tartom azt a rendszert jobbnak vagy igazságosabbnak, de a brit demokráciával valahogy mégiscsak összefér.
"Akár így, akár úgy, de borzasztó nagyot csalódtam ebben az országban és az emberekben 6.-án"
Ha tudnád, hogy hány embertől hallgattam ugyanezt a 8 évvel ezelőtti választások után hónapokig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!