A Fidesz miért hagyja cserben a könyvtári, levéltári, stb. dolgozókat?
Mi miért nem kaptunk fizetésemelést? Nem ér semmit a mi munkánk? Szinte már mindenki kapott, csak mi nem. Már a gyári munkások is többet keresnek nálam, megalázónak érzem, nem ezért tanultam évekig. 560 forintos nettó órabérért? (nyelvvizsga nélkül még ennyi se lenne) A kultúra megőrzése nem fontos, úgy látszik. Tisztára, mint a 90-es években. Nem is szavaztam rájuk most, és nem is fogok többet, pedig eddig mindig hű támogatójuk voltam.
Sosem felejtem el, amikor Medgyessy majdnem megduplázta a szüleim fizetését, akkor tudtunk végre normálisan élni, megvolt mindenünk, ami kell, és bár nem szimpatizáltam az MSZp-vel, biztonságban éreztem magam. Most meg úgy, hogy én is dolgozom, még rosszabbul élünk. Egyre többet dolgozunk, mégsem jutunk előre. Esélyem nincs a különköltözésre, saját lakásról még álmodni is alig merek. Egy ideig rá lehet fogni mindent Gyurcsányra, Bajnaira, meg a válságra, de azért van egy határ. Mindenki szegényedik el körülöttem, köztiszteletben álló személyek, szakemberek, megbecsült munkát végző kollégák és ismerősök "ölik" egymást a boltokban a 100 forintos lengyel sajtért, meg a 69 ft-os kóláért. A mai választási győzelem is csak megrémített, mi lesz így ezzel az országgal. Komolyan mondom, bárkinek jobban örültem volna, mint a Fidesznek. Aprópénzért megveszik az embereket, és elhitetik velük, hogy annyit ér a munkájuk, és örülnek, hogyha van mit enni. Sosem fogom nekik elfelejteni, hogy ennyibe vettek és cserben hagytak. Ha 8 általánost végzett képzetlen ember lennék, elfogadnám a sorsomat, talán örülnék én is, de könyörgöm, 5 évig tanultam, és a könyvtáros diplomán kívül szakmám is van, jól beszélek angolul, úgy érzem, nem ezt érdemlem. Külföldre menjek mosogatni, meg újságot hordani? Aki kiment az ismerőseim közül, vagy belebetegedett (testileg/lelkileg, vagy mindkettő), vagy annyi pénze maradt, hogy épp haza tudott jönni, mert becsődölt a cég, ahol dolgozott. Ez lenne a jövő? Én szeretem a hazámat, és nem akarom elhagyni.
Az összes közalkalmazottat cserben hagyta
Az utolsó fizetés emelés óta már felét sem éri a pénz!
Mert stadionokra költik, meg a haverokra, meg magukra és még sorolhatnám.
A gyerekkórházban miért nincs gyógyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!