A szavazás teljesen anonim?
Figyelt kérdés
Tehát a 'nagykutyák' se tudhatják meg soha,hogy ki kire adta le a voksát?2014. márc. 31. 17:22
1/7 anonim válasza:
A szavazás nem tartozik az állampolgári kötelességek közé, ezáltal lesz*rják kire szavazol, nem fognak 1hónappal később a pajtában lógva találni.
21F
2/7 anonim válasza:
Te jó ég.. Hát ezért harcoltak 1848-ban?
3/7 rémuralom válasza:
A neved és egyéb adataid odáig szerepelnek a dologban, hogy jelentkezel a pultnál, hogy XY vagyok, szavazni jöttem, megkeresnek téged a névjegyzékben, és jelzik, hogy ott jártál, megkaptad a szavazólapodat (nehogy többször is eljátszd, ugyebár). A szavazólapon már semmi nincs, ami a választó kilétére utalna, miután pedig behúztad rá az ikszet, egy közös urnába dobod bele, amelyet a szavazókör zárásáig (vagy a szavazás felfüggesztéséig) senki semmilyen módon nem kísérelhet meg felnyitni. Este meg a sok szavazat között a kutya nem fogja tudni megállapítani, melyik kié volt.
4/7 anonim válasza:
Pont úgy mint ahogy az előttem lévő írta, tehát csak annyit fognak tudni hogy szavaztál-e vagy sem.
5/7 anonim válasza:
A szavazás önmaga anonim, de a szavazókörök eredményeit külön-külön ismerik. Ezen felül, ha aláírtál ajánlócédulát, tudják hova tartozol. Persze az is elég, ha a háztartásban aláírt valaki ilyet, a többi lakost is oda sorolják.
7/7 anonim válasza:
Dehogy lát mindent. Csak azt tudják voltál-e szavazni de azt nem, hogy kire szavaztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!