Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hol tudok szavazni és hogy...

Hol tudok szavazni és hogy működik?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, ez lesz az első, eddig úgy voltam vele, fölösleges, mindegyik párt csak hazudik.

Hol lehet szavazni és hogy működik ez?

Jobbikról vélemény, programjai (2014)?

Nem tudok még sokat róluk, de amennyit tudok, az meggyőzött, hogy rájuk tegyem a " voksom "

Önellátó gazdálkodás megteremtése itthon, és a kisebbség elleni komolyabb fellépés, és egyszer s mindenkire megszüntetni azt, hogy a magyarok féljenek a saját országukban! Nem vagyok jártas a politikában, de azt látom, hogy ami megy már egy ideje itthon, az nincs rendben.

Halálozási arány magasabb mint a születési

Fiatalok, a jövő nemzedéke egyre többen hagyják el az országot, lehetne még sajnos sorolni.. Vélemény?

2014. márc. 10. 23:25
 1/7 tetro ***** válasza:
24%

"Halálozási arány magasabb mint a születési "

Az én véleményem az, hogy ez nem feltétlenül lenne probléma, hiszen a föld komolyan túlnépesedéssel küzd.

2014. márc. 11. 00:16
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Na persze... csak a magyarság kihal, ha így folytatja. Nem velünk van a baj, hanem azokkal, akiknek annyi prünnytőjük van, mint a nyű és nem képesek ellátni őket. És nem csak arra gondolok, hogy enni adni, hanem a szülői kötelezettségeket, nevelést egyaránt. Egy anya mennyire tud figyelni a 6. gyermekére szerintetek? Megmondom én... az elsőhöz képest szinte semmennyire. De 8 fölött akkor a segély, hogy megéri. Szóval... hajrá! Már csak káttű kell.

Én is nagyjából követem az aktuális politikai híreket. Engem is meggyőzött a Jobbik és Vona személye főként. Ha benne csalódnék, akkor soha többet nem foglalkoznék politikával. De egyenlőre a szebb jövőt én velük látom!

Hajrá Jobbik!

Hajrá Magyarország!

2014. márc. 11. 00:39
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Elvileg már kapnod kellett volna egy értesítő levelet, amiben le van írva, hogy hol és mikor szavazhatsz.

Én is a Jobbikot támogatom, részben a kiábrándultságomból fakadóan, másrészt pedig azért, mert ők legalább megpróbálják majd kezelni a legégetőbb problémákat, vagy legalább megígérik, mert már ezzel is többet tesznek le az asztalra, mint a Fidesz, vagy az "Összefogás".

Annyiban belekötnék mondandódba, hogy nem a kisebbség ellen kell fellépni, hanem a bűnözés és a korrupció ellen, amelyek magukba foglalnak minden állampolgárt és ha ezek az intézkedések véletlenül mondjuk a cigány kisebbséget sújtanák leginkább, arról már nem tehet senki, csak ők maguk.

2014. márc. 11. 01:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Kellett kapnod egy levelet a Nemzeti Választási Irodától, ebben leírták, hogy felvettek a szavazók névjegyzékébe és melyik szavazókörben szavazhatsz. Ha neked megfelel ez a hely, mert április 6-án épp ott leszel, akkor semmi más dolgod nincs, mint hogy magadhoz veszed a lakcímkártyádat és egy fényképes igazolványt (személyi igazolvány vagy jogosítvány) és április 6-án elballagsz a megadott helyre szavazni. Ott majd jól megmutatod az irataidat, aláírsz, átveszed a szavazólapot és a fülkében jó alaposan bejelölsz mindent, ami a Jobbikhoz kapcsolódik (egy egyéni képviselőjelölt és egy pártlista). Utána bedobod a szavazólapot, hazamész, kiírsz ide egy kérdést, hogy: "Jobbikos barátaim! Ugye ti is voltatok már szavazni?", összekacsintasz a többi Jobbik-szavazóval, hogy itt bizony akkora kormányváltás lesz, mint a ház, majd este, az m1 választási műsora közben eredménytől függően a szebb, igazságosabb, tisztább jövőről vagy választási csalásról prédikálsz.

(ha addig megváltozik a véleményed és másra szavazol, akkor a Jobbik helyére azt a pártot helyettesítsd be és kész is van a forgatóköynv újabb változata)

2014. márc. 11. 08:25
 5/7 anonim ***** válasza:

A technikai részletekről a #4 válasznál több nem szükséges. Rövid, tömör, világos, érthető.

A megfelelő rubrika kiválasztásáról: minden eddiginél többet kell keresgélned, akkora lesz a választék. Igaz, a 85%-a kamu, nem létező, pénzt szerezni kívánó, no de a többi. Azokból melyiket?

Az indoklásodból látható, szereted a populista szöveget. Jobbra vágysz, a többit nem érted. No ezt a "világos" beszédet meg is kapod. Mi a populizmus? Az általad felsoroltak mind jó célok. Tényleg meg kéne csinálni őket. Csak egy részüket nem lehet, másikat meg nem úgy.

Önellátó gazdálkodás: elavult, rossz hatékonyságú módszer, garantált csőd. Működött pár száz éve, amikor a technikai lehetőségek kisebbek voltak. Mit gondolsz, mitől népszerűek a McDonaldsok? Pedig a mieink! Nem lehet a helyükbe tenni "önellátást", nem kell senkinek (persze ennek is oka van).

Kisebbség elleni fellépés: az ugye nem számít, miért és hogy jött ez létre? Senki sem vitatja, hogy tarthatatlan, de bizonyított tény, hogy egy jelenség megszüntetése a létrejötte okának kiiktatásával e legegyszerűbb. Különben folyamatosan újratermelődik. Rájátszunk a félésre, holott cselekedni kéne. De börtönökkel, szigorral csak a dacot éred el. Nem hiszed? Tanulmányozd Palesztinát, Pakisztánt, a francia kisebbségeket, vagy a spanyol katalánokat.

Nagy a halálozás? Igen. Mert kevés a gyerekszületés. És ha megszületik, hova tegye? Hogy nevelje felelősséggel? Se lakása, se munkája. Utóbbi azért se, mert szakértelme sincs, nem kell sehová. Meg azért is nagy, mert az emberek többsége elemi higiéniai körülményeket se tart be. Miből? Ócska lakásban pénz nélkül, ismeret nélkül? Azt se tudja mit kéne tennie, de ha tudná, nincs rá pénze.

Fiatalok elmennek? Hogyne. Hisz nincs jövőjük. De ki megy el? Egyrészt aki képes rá, van tudása, szakismerete, képes eligazodni különféle környezetben is. Másrészt aki azt reméli, másutt jobban lehet lejmolni, jobban megszánják. Nézd a jó iskolákat, a végzőseik meg sem próbálnak itthon elhelyezkedni. Nézd a sok gazdasági menekültet.

No ezekre rossz válasz a szigor, és még rosszabb az áltatás. Itt közoktatást kell teremteni, itt gazdasági helyzetet kell teremteni, amit nem lehet. Mit gondolsz, miért betonoznak be mostanában 8-9 évekre embereket? Hogy a következő ne legyen képes cselekedni, mert ezek megakadályozzák! Itt a médiának nem gyalázkodást kellene sulykolni, hanem higiéniát sugározni, a tanulás fontosságát, még inkább hasznosságát. Tudod milyen nehéz ez? Ugyanaz a riporter mondja az ellenkezőjét mint eddig? Mire fel, hogy veszed rá? Hogy alakítod át a szabályokat (törvényeket), hogy a vállalkozó, az emberek elhiggyék, értük teszed? Demagóg dumával, populista ígérgetéssel elérheted a magas választási arányt, mert az emberek nem tudják megítélni, hogy átverik őket. Nincsenek ehhez képességeik, már elvették tőlük.

Tehát kedves kérdező! Mélyen meghajolok a tájékozódási igényed előtt. Már ezekből is nagyon kevés van mára, te az üdítő kivétel vagy. Menj, és szavazz a Jobbikra. És tapasztald meg a zuhanás élményét. Szükséges, mert nem hiszik el az emberek tapasztalás nélkül, sőt már azzal se. A bizalom, a szó hitele elveszett. És még annyit: aki a mai helyzetben jót ígér, pláne hamar, az hazudik. Nincs pontosabb szó rá. A mai helyzetből csak kegyetlenül fáradságos munkával, összefogással, sok türelemmel és nagyon hosszú idő alatt lehet kivergődni. És semmiképpen sem pártok által. Egy által se. Kizárólag miáltalunk, ha jó párt irányít, mert a pártnak ez lenne a dolga.

Sok sikert a fentiek megemésztéséhez, az sem lesz könnyű, okozhat sok fejfájást. De lehet felüdülés a vége.

2014. márc. 11. 11:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Kimaradt egy fontos szó. A McDonaldsok NEM a mieink.
2014. márc. 11. 11:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Megpróbálom összeszedni a gondolataim, és a szintnek megfelelően reagálni az elhangzottakra.

Köszönöm a válaszokat, és az egyéni véleményeket.

Mint legtöbben látjuk, még az is észreveszi aki strucc politikát folytat, nem kerüli el a figyelmét az, hogy gyökeres változtatásra van szükség, itthon.

Én nem vagyok politológus, nem értek a politikához és nem is ilyen téren tanulok, de lenne pár ötletem a változtatáshoz. Nyilván én ehhez " kicsi " vagyok, de egy párt, talán megoldaná a kivitelezést. Pld a Jobbik.

Elsősorban, a kisebbséggel kapcsolatos erőszakokat megszüntetni, mert nevetséges, hogy magyar ember magyar földön fél, mert a semmirekellő cigányok abból élnek, hogy elveszik azt, amiért a másik keményen megdolgozott.

Tehát, az a " kisebbségi ", aki, több mint 1 éve nem rendelkezik bejelentett állással, azt exportálni kell az országból :) így, a rengeteg pénz, ami a segélyekre megy el, amelyeket a naplopó kisebbségi 90%-a kap meg, mehetne jobb helyre is, például nyugdíjakat megemelni, hogy a nyugdíjasok, akik becsülettel végigdolgozták fél életüket, ne az utcán keljen virágokat árulniuk, hogy megéljenek. Mehetne a pénz a gyermeket vállalóknak, hogy szaporodjunk.

Előző válaszoló írta, " nem baj, ha a halálozási ráta magasabb, mint a születési " Igen, tényleg túlzsúfolt már a bolygónk, de ne a magyarok tűnjenek el a földszínéről, hisz ősnép vagyunk.

Mivel Magyarország területének 70%-a alkalmas mezőgazdaságra, több tőkét kellene bele fektetni, hogy amellett, hogy az évi készlet elegendő mennyiségben eltartaná a magyar embert, még exportálni is tudnánk, ami plusz költségeket hozna, illetve, tárolni tudnánk, hogy ha kedvezőtlen az adott évszak, év akkor se kelljen importhoz fordulnunk.

Szigorítás: Kegyetlenül hangzik, de bevezetném a halálbüntetést. Egy olyan ember, aki másik ember életét oltotta ki, ne a börtönben üljön élete végéig és az adó fizetők pénzéből egyen, igyon! Nyilván kategorizálni kellene és pontos szabályokat felállítani.

Bevezetném a sorkatonaságot. Én is még csak 23 éves vagyok. De a mai tinédzserek, borzasztó. 14 évesen szexuális életet élnek, drogoznak, alkoholt fogyasztanak, ez nem normális, a jövő nemzedéke?!

Rengeteg ötletem lenne, hogy tudnám eljuttatni egy párthoz? Vagy hülyeség az egész?

2014. márc. 11. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!