Hogy kell szavazni? Menete?
Figyelt kérdés
pár hónapja lettem 18 így szavazhatok. Tervezem is. Egy kis faluban lakok. Az lenne a kérdésem, hogy zajlik egy szavazás? Meddig lehet jelentkezni, vagyis benyújtani a kérvényt, hogy szavazni akarok? Hol kell szavazni? Valaki leírná részletesen? :)2014. márc. 7. 20:25
1/12 anonim válasza:
Kaptál elméletileg egy értesítőt levélben (vagy kapni fogsz), abban le van (lesz) írva minden.
2/12 anonim válasza:
bonyolult, bemész a kijelölt szavazófülkédbe és behúzol egy x-et egy adott pártra, jelöltre.
3/12 anonim válasza:
Az értesítőben benne van, hogy mikor és hol lesz. Ha nem kaptál értesítőt, akkor nem szavazhatsz, de megteheted hogy megkeresed a helyi jegyzőt és kéred a felvételedet a névjegyzékbe. Választás napján elmész. Igazolod magad érvényes személyivel/jogsival/útlevéllel stb. ezt leírják a levélben. Ezután megkeresnek a névjegyzékben, aláírsz. Kapsz borítékot és lepecsételt szavazólapot, bemész a fülkébe behúzod az X-et vagy keresztet. Csak egyet választhatsz a pártlistán és egyet körzeti jelöltek közül. Ha többet jelölsz be akkor érvénytelen a szavazatod. Mivel két lista van, akár két pártra is szavazhatsz egyszerre. Mikor kész, összehajtod a lapot, beteszed a borítékba, kimész a fülkéből, bedobod az urnába a borítékot és mehetsz haza. Remélem elég részletes voltam. Ja és első szavazóként kapsz majd valami ajándékot.
4/12 anonim válasza:
Mért nem kaptam értest. Már szombat van.Most akkor kimaradok a szavazásból?
5/12 anonim válasza:
Valószínűleg igen. De menj el és kérdezd meg. Lehet csak a posta hibázott!
7/12 anonim válasza:
Köszönöm. Elmentem. Semmi proléma sem volt.
A Kérdezönek: két papírt kapsz: Ha pl.: A macskafarkpártot akarod jelölni,akkor egyiken a z országos lista, másikon az aegyéni jelöltek,jól szavazol ha mindkattőn a macsakafark-ot ixeled.
8/12 A kérdező kommentje:
Elmentem nem kaptam semmi ajándékot, pedig először mentem :(
2014. ápr. 6. 12:20
9/12 anonim válasza:
Sajnálom,hogy ígyí történt. Tőlem kapsz egy ajándékot,ami tőled is függ. Tudatosítsd magadban,hogy fiatal vagy és soha ne aggódj,ha problémád lesz,mindig arra koncentrálj,hogy lehet abból kimászni.
Segítséget Istentől is lehet kérni,sőt első renden Őt ajánlom.semmiképp se resteld,ezt már egy király is megtette már.Pl.: a bölcs Salamon.Éppen ezt kérte,a bölcseséget és megkapta.Így lett bölcs.
10/12 anonim válasza:
Húúúúúúúúú hát ehhez érteni kell ugye bár. Választasz hogy diktatúra vagy demokrácia legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!