Vajon 50 év múlva mit fognak tanítani unokáinknak az iskolákban Orbán Viktor kormányzásáról?
Orbán egy korszakos jelentőségű, történelemformáló politikus, ezt még azok is elismerik, akik egyébként nem szeretik, sőt kifejezetten utálják őt. Tamás Gáspár Miklós például az Élet és Irodalomban ezt írja róla: "Nem tagadható, hogy Orbán Viktor jelentős államférfi. Valószínűleg történelmi alak. Ha 2018-ig vagy 2022-ig kormányozhat, ő is a nagy magyar konszolidálók közé tartozik majd, mint Tisza István, Bethlen István, Kádár János."
Röviden összefoglalva: a történelemtudomány ezt a korszakot valószínűleg Orbán-korszaknak fogja nevezni.

Még valamit Orbán Viktorról:
Lehet, hogy itt a gyk-n nem túl nagy a támogatottsága, de szerintem lehetséges, hogy most 2014-ben is megszerzi a 2/3-ot.

Jelenleg 49% áll a fidesz. Folyamatosan derülnek ki dolgok Paksról. Most Egy olyan emberről írnak, aki 17 milliárdot sikkasztott. És az ő volt a segítség ebben, hogy tető alá hozzá a Roszatommal a megállapodást.
Hogy mit fognak tanítani róluk, az majd 10 év múlva kiderül.

Abban egyetértek elsővel, hogy ezt a korszakot Orbán korszaknak fogják nevezni, de valójában még azt a bizonyos 8 évet is (az erős befolyása miatt, amiért gyakorlatilag az akkori gyenge kormányok eleve kényszerpályán voltak), azaz a 98-tól legalább 2018-ig tartó minimum 20 év lesz elnevezve Orbán korszaknak.
2/3-ot szerintem nem fog szerezni 2014-ben, többséget viszont igen, amit meg akart, eddig meg tudta szavaztatni a 2/3-al.
A konszolidáció korszaka pedig 2018-tól vagy 2022-től jön, mikor egy ma még nem is létező ténylegesen jobboldali párt leváltja Orbánt, és végleg szakítani fogunk a kádári-orbáni hagyományokkal.

Az utolsó válaszolónak annyira igaza van,hogy kénytelen voltam egy zöld kézzel jutalmazni!
Kérdező! Te meg olvasd el majd akkor. Mit kiváncsiskodsz ennyire előre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!