Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Jobbik direkt bénázik a...

A Jobbik direkt bénázik a kommunikációjában? Vagy nem is bénázik?

Figyelt kérdés

Üdv!

Elnézést a kissé támadó felütésért, de ahogy nézelődök így másfél hónappal a választások előtt, a Jobbik nem úgy tűnik mintha igazán a győzelemre készülne. Nekem ez egy szimpatikus párt, szimpatikus emberekkel, ezért rengeteg róluk szóló videót megnéztem (Vona Londonban, lakossági fórumok, parlamenti felszólalások), cikkeket olvasok, de akit nem különösebben érdekel a dolog, ahhoz szerintem az ezeken elhangzó dolgokból, meg általában a Jobbik elképzeléseiből nem sok minden jut el, pedig ez különösen fontos lenne egy olyan pártnál, amivel szemben az embereknek elég keményen előítéleteik vannak. Most már nincs a 2010-es rendszerváltó hangulat, ahol egy bukott párttal szemben kell szavazatokat szerezni, a Fidesszel szemben egyáltalán nem olyan egyértelmű az embereknek, hogy miért is kéne a Jobbikot választani.

Jó, a tv-s médiát nem rovom fel nekik, mert ott dönthetnek, meg gondolom döntenek is úgy a pártbefolyás alatt álló tvk, hogy a Jobbikot hátra szorítják a tájékoztatásban, és mint valami rossz kisfiút a sor végére hagyják. De plakátjaikból is keveset láttam, vagy még olcsóbb lenne talán a szórólapozás, de eddig azzal se emlékszem hogy találkoztam volna, pláne nem olyannal ami ötletes is lett volna.

Azért is gyanús ez az egész, mert sokan vádolják a Jobbikot azzal, hogy valójában a Fidesz fiókpártja vagy valami hasonló, és így hogy nyernek helyeket, de azért nem eleget, ez egy elég jó felállás a Fidesznek.

Ha lehet, normális válaszokat írjatok, köszi!

2014. febr. 20. 01:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom láttátok-e a sorsügynökség c. filmet MAtt Damonnal. A film elején, miután nem nyeri meg a szenátusi választást kicsit kibukik, és elmeséli, hogy mennyi pénzt fizetnek tanácsadóknak, hogy megmondja milyen szinű nyakkendőt vegyen, vagy mennyire legyen kopott a cipője... Sajnos manapság már igy megy a politika, Orbán meg Mesterházy is milliókat vagy inkább milliárdokat fizet tanácsadóknak, hogy hogyan tűnhetnek hitelesebbnek. Na ez nincs a Vonáéknál, se a Schifferéknél, se Dopemannél például...
2014. febr. 20. 13:07
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, aki a témához szólt hozzá annak véleménytől függetlenül adtam a zöld kezet.

Most nézem át a Jobbik programját, bár lehet hogy annak csak elméleti jelentősége van, ha tényleg nem ők nyernek. Pedig valójában nyerniük sem kéne, csak olyan helyzetnek előállnia hogy se a Fidesz (és persze a Bal se) ne legyen 50% felett, és akkor már lehetne a Jobbik koalíciós partner.

Lehet hogy tényleg birka a magyar választók nagy része, pont ezért volna szükség egy nagyon rafinált kampányra, ami áttöri a Jobbikkal szembeni előítéleteket. Azért nem hiszem hogy ehhez feltétlenül méregdrága szakértők kellenének. A lakossági fórum jó ötlet, de vajon hányan mennek el rá olyanok, akik alapból nem Jobbik szimpatizánsok?

2014. febr. 20. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha nem kaptál szórólapokat, nem írtak neked leveleket, nem láttál plakátokat, akkor facebookon lájkold be őket, de a többi pártot is!! Az összeset és olvasgasd, nézd az összesnek a videóit. Biztos vagyok benne, hogy a legösszeszedettebb párt az Jobbik. Az ország legjobb szónoka is Jobbikos, Volner János személyében, akinek bizony elég nagy rálátása van a dolgoknak, hiszem valamilyen nagy rangja volt/van a rendőrségnél. Vona is eszméletlenül jól beszél, nem véletlen, hogy Orbán meg Gyurcsány nem nagyon akar ellene vitázni. (bár állítólag Orbán elfogadja, de emlékezhetünk, hogy ő annó Gyurcsány mellett meg se tudott szólalni).

Nagyon sokan lenézik a Jobbikot, de az a furcsa, hogy ahol én lakom, a cigányokon kívül senkitől sem hallottam azt, hogy a fideszre vagy az mszpre szavazna. Borsodban élek, talán nem is véletlen ez. Sajnos az emberek többsége tájékozatlan és ez ellen nem is akarnak tenni. A másik vicc pedig, hogy az idősek nézik az ATV-t meg Hír tv-t, amik köztudottan fidesz, illetve mszp pártiak, természetesen az ellenfeleket szidni fogják, illetve lejáratni.

Az mszp kapott esélyt, nem élt vele, a fidesz kapott esély, nem élt vele (semmit nem tudott elérni 4 év alatt, ha igen akkor legyetek szívesek írjátok le, ne csak ócsárkodjatok), szóval a harmadik nagy pártnak, a Jobbiknak is kijárna minimum 4 év.

Amúgy ami legjobban zavar az egészben, hogy se az mszp, se a fidesz nem hajlandó az elszámoltatása. Józan paraszti ésszel leszűrhető, hogy a két pártban vannak olyan emberek, akiknek besza-behu lenne az elszámoltatás végeredménye.

2014. febr. 20. 22:38
 14/14 A kérdező kommentje:

Lájkoltam őket fb-n, ezzel nagyon minimálisan próbálom én is segíteni őket hogy láthatóbbak legyenek, meg ha ismerősi körben felmerül politikai kérdés, próbálok a Jobbik mellett érvelni. Utóbbit se szabad lebecsülni, Obama is sokat nyert állítólag a boltokba küldött dumálós "ügynökeivel" 2008-ban.

Pont a Volnernek nem nagyon keresgéltem a megnyilatkozásait, de ha érdekeseket mond akkor megnézem.

Az nagyon igaz, hogy a két nagy párt híveit nem könnyű átcsábítani, a fideszesek akiket magam körül látok azok különösen az MSZP komcsisága miatt erősödtek meg a Fideszhez tartozás érzésében, és ezt a Jobbik is nehezen tudja megtörni, hiába teljesen más szellemű párt. A Jobbiknak talán pont ezt kéne tennie, tisztáznia a helyzetét, de egy kicsit cizelláltabban annál, amit a Vona mond, hogy mindkét másik párt rossz volt, ezért legyen a Jobbik. A Fidesz pártiak hatalmas többsége ezzel így önmagában nem fog egyetérteni.

Remélem a 85 oldalas "programfüzet", és a hármas jelszó között sokféle köztes megoldás lesz.

2014. febr. 21. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!