A Jobbik direkt bénázik a kommunikációjában? Vagy nem is bénázik?
Üdv!
Elnézést a kissé támadó felütésért, de ahogy nézelődök így másfél hónappal a választások előtt, a Jobbik nem úgy tűnik mintha igazán a győzelemre készülne. Nekem ez egy szimpatikus párt, szimpatikus emberekkel, ezért rengeteg róluk szóló videót megnéztem (Vona Londonban, lakossági fórumok, parlamenti felszólalások), cikkeket olvasok, de akit nem különösebben érdekel a dolog, ahhoz szerintem az ezeken elhangzó dolgokból, meg általában a Jobbik elképzeléseiből nem sok minden jut el, pedig ez különösen fontos lenne egy olyan pártnál, amivel szemben az embereknek elég keményen előítéleteik vannak. Most már nincs a 2010-es rendszerváltó hangulat, ahol egy bukott párttal szemben kell szavazatokat szerezni, a Fidesszel szemben egyáltalán nem olyan egyértelmű az embereknek, hogy miért is kéne a Jobbikot választani.
Jó, a tv-s médiát nem rovom fel nekik, mert ott dönthetnek, meg gondolom döntenek is úgy a pártbefolyás alatt álló tvk, hogy a Jobbikot hátra szorítják a tájékoztatásban, és mint valami rossz kisfiút a sor végére hagyják. De plakátjaikból is keveset láttam, vagy még olcsóbb lenne talán a szórólapozás, de eddig azzal se emlékszem hogy találkoztam volna, pláne nem olyannal ami ötletes is lett volna.
Azért is gyanús ez az egész, mert sokan vádolják a Jobbikot azzal, hogy valójában a Fidesz fiókpártja vagy valami hasonló, és így hogy nyernek helyeket, de azért nem eleget, ez egy elég jó felállás a Fidesznek.
Ha lehet, normális válaszokat írjatok, köszi!
Köszönöm a válaszokat, aki a témához szólt hozzá annak véleménytől függetlenül adtam a zöld kezet.
Most nézem át a Jobbik programját, bár lehet hogy annak csak elméleti jelentősége van, ha tényleg nem ők nyernek. Pedig valójában nyerniük sem kéne, csak olyan helyzetnek előállnia hogy se a Fidesz (és persze a Bal se) ne legyen 50% felett, és akkor már lehetne a Jobbik koalíciós partner.
Lehet hogy tényleg birka a magyar választók nagy része, pont ezért volna szükség egy nagyon rafinált kampányra, ami áttöri a Jobbikkal szembeni előítéleteket. Azért nem hiszem hogy ehhez feltétlenül méregdrága szakértők kellenének. A lakossági fórum jó ötlet, de vajon hányan mennek el rá olyanok, akik alapból nem Jobbik szimpatizánsok?
Ha nem kaptál szórólapokat, nem írtak neked leveleket, nem láttál plakátokat, akkor facebookon lájkold be őket, de a többi pártot is!! Az összeset és olvasgasd, nézd az összesnek a videóit. Biztos vagyok benne, hogy a legösszeszedettebb párt az Jobbik. Az ország legjobb szónoka is Jobbikos, Volner János személyében, akinek bizony elég nagy rálátása van a dolgoknak, hiszem valamilyen nagy rangja volt/van a rendőrségnél. Vona is eszméletlenül jól beszél, nem véletlen, hogy Orbán meg Gyurcsány nem nagyon akar ellene vitázni. (bár állítólag Orbán elfogadja, de emlékezhetünk, hogy ő annó Gyurcsány mellett meg se tudott szólalni).
Nagyon sokan lenézik a Jobbikot, de az a furcsa, hogy ahol én lakom, a cigányokon kívül senkitől sem hallottam azt, hogy a fideszre vagy az mszpre szavazna. Borsodban élek, talán nem is véletlen ez. Sajnos az emberek többsége tájékozatlan és ez ellen nem is akarnak tenni. A másik vicc pedig, hogy az idősek nézik az ATV-t meg Hír tv-t, amik köztudottan fidesz, illetve mszp pártiak, természetesen az ellenfeleket szidni fogják, illetve lejáratni.
Az mszp kapott esélyt, nem élt vele, a fidesz kapott esély, nem élt vele (semmit nem tudott elérni 4 év alatt, ha igen akkor legyetek szívesek írjátok le, ne csak ócsárkodjatok), szóval a harmadik nagy pártnak, a Jobbiknak is kijárna minimum 4 év.
Amúgy ami legjobban zavar az egészben, hogy se az mszp, se a fidesz nem hajlandó az elszámoltatása. Józan paraszti ésszel leszűrhető, hogy a két pártban vannak olyan emberek, akiknek besza-behu lenne az elszámoltatás végeredménye.
Lájkoltam őket fb-n, ezzel nagyon minimálisan próbálom én is segíteni őket hogy láthatóbbak legyenek, meg ha ismerősi körben felmerül politikai kérdés, próbálok a Jobbik mellett érvelni. Utóbbit se szabad lebecsülni, Obama is sokat nyert állítólag a boltokba küldött dumálós "ügynökeivel" 2008-ban.
Pont a Volnernek nem nagyon keresgéltem a megnyilatkozásait, de ha érdekeseket mond akkor megnézem.
Az nagyon igaz, hogy a két nagy párt híveit nem könnyű átcsábítani, a fideszesek akiket magam körül látok azok különösen az MSZP komcsisága miatt erősödtek meg a Fideszhez tartozás érzésében, és ezt a Jobbik is nehezen tudja megtörni, hiába teljesen más szellemű párt. A Jobbiknak talán pont ezt kéne tennie, tisztáznia a helyzetét, de egy kicsit cizelláltabban annál, amit a Vona mond, hogy mindkét másik párt rossz volt, ezért legyen a Jobbik. A Fidesz pártiak hatalmas többsége ezzel így önmagában nem fog egyetérteni.
Remélem a 85 oldalas "programfüzet", és a hármas jelszó között sokféle köztes megoldás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!