Van aki úgy látja hogy a liberalizmus egy pozitív dolog? Ha igen, ha nem, érdekel, hogy miért látod úgy ahogy?
Itt egy hasonló témakör pár nappal korábbról, olvasgasd:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__5328..
Szerintem rossz dolog.
A szüleim is nagy liberálisok.SZDSZ tagok és szimpatizánsok is voltak a végsőkig, míg az a párt meg nem szűnt.
Emiatt az ideológia miatt nem annyira jó a viszonyunk, olyan mértékben befolyásolja a világnézetüket.
Azt gondolják, hogy valami felsőbbrendű szubkultúra részei, ami megváltja a világot és mindenki, aki nem olyan, mint ők az hülye, náci vagy mit tudom én, hogy mi.
Egy liberális még a gyerekéért sem képes kiállni, nem,hogy más magyarokért.
Persze, most lehet azzal jönni, hogy két liberális ilyen, a többi meg másmilyen.
Nos, ez nem igaz, szerintem.A legtöbbjük között alig van különbség.Mind ugyanazokat a beléjük programozott mondókákat mondja.
"A gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet, klasszikusai hittek abban, hogy egy láthatatlan kéz spontán rendet alkot az eredendően széttartó egyéni szándékok és tettek szövevényéből, s a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet, feltéve, hogy a minimális információ és igazságszolgáltatás rendelkezésre áll mindenki számára, azaz senki sem lophat, vagy alkalmazhat kényszert másokkal szemben. A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul.
A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe.
A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban."
Visszakérdeznék:
Mégis mi kivetnivalót látsz ebben kedves kérdező?
7#
Látom másolni tudsz.
Nagyon szép, amit kimásoltál, de a gyakorlatban másként működik ez az ideológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!