Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Magyar parlament, azon...

A Magyar parlament, azon belül az ülésterem nem áll műemléki védelem alatt?

Figyelt kérdés
A fideszkormánynak van joga szétbontani az üléstermet és megváltoztatni a történelmi hagyományokon alapuló műemléket?
2014. jan. 3. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak a bútorzathoz nyúlnak hozzá. Azaz faszékeket vesznek ki, és újítanak fel.
2014. jan. 3. 21:07
 2/14 A kérdező kommentje:

Tudom! de szerintem ezzel az ülésterem összképét így megváltoztatják.

Ilyet még Kádár sem csinált, tisztelte az ősök hagyományait.

2014. jan. 3. 21:11
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem történik semmi olyan, ami kárt tenne a műemlékben. Komolyan. - És remélem ilyen is lesz a megvalósítás! - Bár nem értem minek kell kivitetni a dolgokat...
2014. jan. 3. 21:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nem ez az első átalakítás, eredetileg 438 főre tervezték, ha jól emlékszem... De lehet az másik terem?
2014. jan. 3. 21:23
 5/14 A kérdező kommentje:

Lehet hogy én túl hagyomány tisztelő vagyok de úgygondolom hogy jobban tisztelnünk kellene őseink történelmi hagyományait.

Érdekes ha egy akármilyen házat műemlék védelem alá helyeznek akkor még azt is előírják hogy az ablakoknak is tökéletesen olyanoknak kell leni mint az eredeti, pedig az nem a nemzetünk háza a parlament.

2014. jan. 3. 21:35
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
A műemlékvédelem nem arról szól, hogy akkor azzal semmit nem lehet csinálni. Pláne nem a felújítás korlátozásáról...
2014. jan. 3. 21:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Ilyenkor megjelenik előttem egy gyönyörű veterán autó képe aminek a szép hűtőmaszkját átalakították egy modern változatra, nos ez az én szememben szentségtörés.
2014. jan. 3. 21:41
 8/14 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor megjelenik előttem egy gyönyörű veterán autó képe aminek a szép hűtőmaszkját átalakították egy modern változatra, nos ez az én szememben szentségtörés."

Épületekről beszélgetünk. A műemlékvédelmileg korrekt "hozzáépítés" pont, hogy az eredetitől élesen elütő résszel oldható meg.

2014. jan. 3. 21:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Először is, ennek a kérdésnek mi értelme van?! (költői kérdés volt, csak szítsuk a gyűlöletett... )

Másodszor pedig: mit tisztelt Kádár?! - aki gyerekeket végeztetett ki? De persze mindjárt meg leszek magyarázva...

2014. jan. 3. 21:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Itt csak te szítod a gyűlöletet, rajtad kívül senki sem emlegetett itt kivégzéseket.
2014. jan. 3. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!