Miért lenne jó az Orbán és a Fidesz vezette kormány?
Mert nagyon meggazdagodnék belőle!
Szavazzatok a fideszre!
Simicska Lajos
milliárdos
A törvények szintjén jobban fellépnek a bűnözőkkel szemben, de ezek betartatása, a közbiztonság növelése nem hatékony, ezt a jövőben erősíteni kell.
Erősödik az állami szerepvállalás a stratégiai fontosságú, természetes monopóliumoknál (energia- és vízszolgáltatók).
Alacsonyan tartják a költségvetési hiányt, így elkerülhető a túlzott deficit eljárás, javul a pénzügyi piacok bizalma az országgal szemben.
Nem raknak túlzott terheket a középosztályra, támogatják a gyermeket nevelőket.
Segély helyett munkát adnak a kilátástalan helyzetű vidékeken élőknek is, a közmunkaprogramokat a megszüntetés helyett fejleszteni kell, hogy ne csak évi néhány hónapra kapjanak munkát a rászorulók és javuljon a költséghatékonyság az államnak ne kerüljön olyan sokba a jövőben.
Továbbá elvárás a kormánnyal szemben, hogy javítson az oktatás színvonalán, a munkaerő és a cégek versenyképességén, hogy minél több és minél jobb munkahelyek jöjjenek létre.
Tehát vannak hibák, hiányosságok, de az irány szerintem jobb mint az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt, nem lenne jó, ha megint ők kormányoznák az országot.
Amit írsz, az ámítás kedves utolsó! Nagyon buta embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa be azt amit a fidesz csinál az országgal. Mindent úgy állít be, mintha az ő érdeme lenne. Mondok egy példát. A tranzakciós adó bevezetésével megnőttek a lakosság terhei, aztán egy évre rá, amikor már sokan nem foglalkoznak azzal, hogy ki is vezette be bejelentik, hogy a rezsicsökkentés keretein belül megengedik, hogy havi kétszer ingyen lehessen felvenni pénzt bizonyos összegig. Aztán megy a reklám, hogy a Fidesz ezt is elérte...miközben éppen ő vezette be. Köszönjük meg nekik!?!
Ez csak egy példa, de a dohányboltok esetében is tönkretettek százakat, illetve én, aki közmunkásként éldegélek diplomával a zsebemben vagyok olyan észlény, hogy rájöjjek a közmunkaprogramok leállításának az ideje éppen a választásokra esik. Milyen meglepő, nem? Több ezren dolgoznak most decembertől 5 hónapig, de azután mi lesz? Ugyan...fejleszteni kell a közmunkaprogramokat? Biztos? Nem inkább rendes munkát kellene adni?
Nőne a közbiztonság? Valóban? Ismét uniós pályázati pénzek lenyúlásából tesznek fel térfigyelőkamerákat, amelyek nem is működnek?
Építsünk inkább mégtöbb focistadiont, amikor a focimérkőzések alatt azért ver hevesen a szívem, hogy ne égjünk már be mégjobban. Holott milliókból van finanszírozva több sportklub is. Egy rakás szar a magyar foci, de rá kell költeni a sok pénzt, mert Orbán szeret a labda után futkosni Felcsúton. A kézilabda és a vízi sportok (vízilabda, úszás, kajak-kenu) meg ki a fenét érdekel? Jók vagyunk belőlük, de minek becsülnénk meg őket itt azzal, hogy őket támogatjuk és sportcsarnok helyett uszodákat, kézilabdapályákat építenénk?
Sajtószabadság? AZ meg mi? Az is minek? A kommunizmusban is szűrve volt az infó, most is jó lesz így a birkáknak. A Jobbikról ne is halljon a nép, le kell őket tiltani a médiumokból!
Elmegy a sok fiatal? De miért? Nem értem! Itt minden van, csak szét kell dikkházni! Van munka, megbecsülés, kenyérre való, boldogság, remény, kiút és minden. Aztán ébredjetek fel az álomból és vegyétek észre a valóságot.
Na ezért húzok el innen én is oda, ahol kicsit is embernek érezhetem magam, mert itt senki vagyok.
23/F
Azért itt a megoszló vélemények között én is mondanék pár dolgot, amin lehet hogy érdemes elgondolkozni.
Most egy gondolat erejéig, ha megnézzük, hogy megőszült obama, az se semmi. Jó sok sz*r lehet a zárt ajtók mögött.
Itthon meg ugye arról van szó, hogy igen juhszindróma van meg minden marhaság. A retro mtv, média szűrés, ámítás. Ez így van, de Te hogy csinálnád? Egy rakat letört, beszűkült látókörű egocentrikus embert hogy vezetnél rá valami másra?
Nem azt mondom, hogy a mostani helyzet olyan hiperszuper, viszont ha most tényleg váltanánk akkor azt a kis jót is elveszítjük, ami van.
Voltam én is külföldön. Éltem Kanadában és Angliában is. Utóbbiban összetéve 3 évet. Tanultam és dolgoztam is. Lehet hogy 3-4x annyit keresel, mint itt, de embernek ott se fogod érezni magad.
Ha az ember intelligens, akkor bárhol megtalálja a módját az érvényesülésnek, mert pénz mindenhol van, csak el van dugva.
Na és az eredeti kérdésre: Azt látom, hogy a mostani kormány maradni fog. Viszont ahhoz, hogy amit csinálnak működhessen, nagyobb sebességbe kell hogy kapcsoljanak. Ők is csinálnak marhaságokat, meg az EU is belekotyog mindenbe. Szerintem kívülről szép lesz, de egyelőre hamarabb lesz rosszabb a helyzet, minthogy javuljon. Viszont 2014 végére már kéne látni valamit abből, ami felé tartunk.
A kérdés az lesz, hogy mennyire lesz radikális a következő év, illetve fontos még az, hogy mennyiek előtt fog kirajzolódni az a jövőkép, amire számítani lehet.
No meg azért tudjuk, hogy a világ sokkal jobban összefügg, mint régen, hiszen az információ áramlási sebessége konvergál a moore törvény felé. Tehát a külföldi befolyás vagy esetleg egy háború is sokkal sebesebben érkezne majd, a régen megszokottnál.
Kicsit zilált gondolatok ezek. Aki nem ért egyet, az fejtse ki nyugodtan, csak ne káromkodjunk meg hülyézzünk már le más embereket, mert mindenkinek megvan a maga joga, hogy a saját hülyeségét terjessze.Etikátlan és alacsonyrendű is szerintem.
Szia, én is Éltem írországban 4 évet, 1 évet Londonban, csak egy családi tragédia miatt haza kellett költöznöm. Lehet kint sokat kellett dolgoznom, de havi 1.5 millió bőven kárpotolt érte. Ebből 500 ezer ment el a megélhetésre, így havi 1 milliót el tudtam tenni.
Itthon minden drágább, a fizetések szarabbak, szóval nem tudom. Kint becsületesen is lehet sokat keresni. Itthon lopni-csalni kell érte. Akinek milliói vannak azok apám csaltak valahol, mert az állam a bevételed 70% elveszi, ha vállalkozó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!