Támogatjátok az országgyűlési képviselők összes állampolgárságának nyilvánosságra hozatalát, és annak szavazati jogától való megfosztását abban a kérdésben, amiben a másik ország szerepel, aminek az adott képviselő az állampolgára?
Az érv: Az állampolgársággal együt állampolgársági eskű is kötelezi az adott kettős állampolgárt. Egy ilyen helyzetben a kettős állampolgár hűséget fogadott mindkét országnak. Egy országgyűlési képviselő esetében aki a törvényekről szavaz és konkrét beleszólása van az ország politikai életébe, elengedhetetlen lenne tudni, a magyaron kívül elkötelezte-e magát más ország iránt is. Ezen információ tudtában, az adott kettős állampolgárásgú országgyűlési képviselőt megvonnánk a szavazati jogátol ha az ügy amiről szavaznak érinti azt az országot, aminek az állampolgárságával az adott képviselő rendelkezik. Ugyanis ebben a helyzetben az adott kettő állampolgárságú képviselő, a két állam fel étett hűségeskű miatt ben tud objektívan dönteni, és nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.
Ez nem újkeletű módszer, szerte európában alkalmazzák, sőt Izraelben az országgyűlési képviselőknek le kell mondaniuk az esetleges másik állampolgárságukról.
Nem értem a jobbikos logikát.
Szerintetek magyar-izraeli kettős állampolgárok vannak a parlamentünkben és ezeket ki kell szűrnünk.
Na már most ez rendben is van, de miből gondoljátok, hogy egy zsidó, aki itt van a magyar országgyűlésben és izraeli érdekeket szolgál, az majd villogni fog az izraeli állampolgárságával? Szerintetek egy zsidónak csak ennyi esze van, amikor állítólag ők a legértelmesebb nép a földön?
Lehetni lehet, de marginális számuk miatt a kutyát nem érdekli a dolog.
Azt meg csak a leghülyébbek hiszik, hogy a zsidó kézben lévő titkosszolgálatok komolyan kiteregetik az állítólagos zsidókettősállampolgár adatait.
Azt meg már csak a teljesen kretének, hogy az árnyék(szék)hatalom, ha már ügynököket küld (vagy vásárol meg) hazánkba és lehetőleg több százat kézi vezérléssel, csakhogy minél nagyobb eséllyel lebukhasson, na ha ez megtörtént és borul a bili hogy közülük akár csak egyre is lehessen bizonyítani, izraeli vagy bármilyen más állampolgárság birtoklását a magyaron kívül.
Be lehet vezetni, maga a célkitűzés támogatható, csak az indoklása röhejes.
A Jobbik azt mondja, ne tegyünk különbséget holland, dán, izraeli és senki között. Teljesen mindegy milyen kettős állampolgárságú, a törvény egyenlően kezelje. Mért lenne baj ha esetleg kiderülne, hogy aránytalanul nagy a Parlamentben az Izraeli kettős állampolgárok száma, (csak mondtam egy példát). MSZp és Fidesz azt mondja, hogy a Jobbik csak az Izraelieket akarja kiszűrni, és hogy ez egy provokáció, különben sincsenek Izraeli kettős állampolgárok. A Jobbik at mondja, joga van mindenkinek tudni az o.k. ÖSSZES állampolgárságát, ha dán akkor dán, ha angol akkor angol ha izraeli akkor izraeli.
Lenne egy kérdésem, ha ennyire biztosak, hogy nincsenek kettős állampolgárságuak és főleg nem Izraeliek, akkor mértnem hozzák nyilvánosságra és bizonyítják be, hogy igen: Kérem szépen itt vannak az adatok nincs kettős állampolgár, uraim tévedtek. Mert szerintem így kellene, ha valóban nincsen rejtegetni valójuk, szerintem ezt így kéne kezelniük, és nem nácizni meg antiszemitézni.
A javaslatban nem is szerepel Izrael vagy zsidó és semien más etnikum, de a többi "fafej" egyből előhozza és ők csinálnak az országgyűlésben ebből zsidókérdést.
Íme az én javaslatom:
Azok, akik indulnak a választáson, tegyék nyilvánossá a családi genealógiájukat (családi történelem) legalább 8 dédszülőig! Ez hitelesebb adatokat szolgál, mint bármilyen állampolgárság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!