Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A nyugdíjasok kimaradtak a...

A nyugdíjasok kimaradtak a rezsicsökkentésből?

Figyelt kérdés
A rezsicsökkentés miatt lett alacsony az infláció, és ezért alacsony lesz a nyugdíjemelés. Ha nem lett volna rezsicsökkentés, magasabb lenne az infláció és a nyugdíjemelés is. Jó kis átverés, nem?
2013. dec. 12. 22:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Lesz itt munka dögivel, ha a forintot 600ft/euró árfolyamon váltják .... de gondolom, neked se mindegy, ha egy mosógépet 60 ezerért kapsz meg vagy árfolyamváltás miatt 120 ezerért ...

Gondolom az se mindegy, ha közben a fizetésed jóval az infláció alatt emelkedik. 15 ezres fizetés 1995ben lett 20 ezer 25% 3 év alatt nem rossz, Mennyi volt az infláció? közel 100% vagyis majdnem megduplázódtak az árak...

2013. dec. 12. 23:25
 22/36 anonim ***** válasza:
33% emelkedés 3 év alatt, de a 4 év éves, adat se lenne rossz példa.
2013. dec. 12. 23:28
 23/36 anonim ***** válasza:

""A rezsicsökkentés miatt lett alacsony az infláció, és ezért alacsony lesz a nyugdíjemelés. Ha nem lett volna rezsicsökkentés, magasabb lenne az infláció és a nyugdíjemelés is. Jó kis átverés, nem?""

Kérdező te értelmezted mit írtál???

Ha magasabb lenne az infláció magasabb lenne a nyugdijemelés - az ugyanannyit ér mint amikkor kisebb az infláció és kisebb az emelés nem??? Mi az átverés???

2013. dec. 12. 23:32
 24/36 anonim ***** válasza:

„Már megint egy okoskodó közgazdász!

Már hányingerem van az ilyen "okosokból" akik mindent jobban tudnak mint mások. Közben pedig fingjuk sincs semmiről csak a butaságokat irkálják a tájékozatlanságuk miatt.”

Nem vagyok közgazdász, csak tanultam azt is néhány évig, de ez lényegtelen. Az is, hogy sértegetsz.

A saját életemről csak van talán némi „fingom”, ahogy ilyen kulturáltan megfogalmaztad.

Tényeket ne hamisítsunk meg! Vagy szerinted volt valaha ennyire magas az árfolyam? Voltak valaha ilyen magasak az árak?

Szerencsére közel lakom a határhoz, ezért ott vásárolhatok ruhát és élelmiszert, mert minden olcsóbb.

De ha szerinted ostoba vagyok, és minden rendben van ebben az országban, akkor indokolj is kérlek, mert azon kívül, hogy lehülyéztél, nem sok értékelhetőt fűztél hozzá a kérdéshez.”

2013. dec. 12. 23:32
 25/36 anonim ***** válasza:

Inkább nekem válaszolj.

61% lehet vitatkozni a mémmekkel, akik megkérdőjelezik szaktudásodat, hiszen valóban elég szakszerű érveket sorakoztattál fel bokros csomag mellett.

Még azt is elhiszem, hogy közgazdászként ez valóban jobban kicsapja a biztosítékot, mint a tényeket szembe állítani, vagy esetleg az én állításaimat megcáfolni.

2013. dec. 12. 23:40
 26/36 anonim ***** válasza:
Na várj csak, nem tudom, mi volt a te kérdésed. :)
2013. dec. 12. 23:43
 27/36 anonim ***** válasza:

A múltkor én is megkérdeztem egy nyugdíjastól, hogy mennyit vesz észre a rezsicsökkentésből. Azt válaszolta, hogy olyan keveset fogyaszt, hogy csak száz forintos nagyságrendű a különbség.

Erre azt kérdeztem, hogy fel lenne háborodva, ha 10%-al felemelnék a villany árát ? Természetesen, hiszen 10% hatalmas emelés. De hát az is csak száz forint lenne nem ?

Ja tényleg.

2013. dec. 12. 23:46
 28/36 A kérdező kommentje:

"Kérdező te értelmezted mit írtál??? "

Én értelmeztem.

"Ha magasabb lenne az infláció magasabb lenne a nyugdijemelés - az ugyanannyit ér mint amikkor kisebb az infláció és kisebb az emelés nem??? Mi az átverés???"

Az az átverés, hogy nincs rezsicsökkentés. Amennyivel ugyanis csökkent a rezsi, annyival kevesebb lett a nyugdíjemelés.

Te meg mért nem használod a vessző nevezetű írásjelet?

2013. dec. 12. 23:51
 29/36 anonim ***** válasza:
46%

Úgy lehet eligazodni, hogy amit a Fidesz állít, annak pont az ellenkezője történik.

Rezsicsökkentésről beszélnek, mégis egyre kevesebbet ér a pénzem.

Megadóztatták a gonosz bankokat, akik aztán ránk terhelték az adójukat.

Lehetne sorolni órákon át.

Az tény, hogy Fidesznél korruptabb, pofátlanabbul hazudozó vezetése még nem volt ennek az országnak.

2013. dec. 12. 23:56
 30/36 anonim ***** válasza:

Egyiknek van 50 ezres fizetése van 10 ezres számlája másiknak van 200 ezres fizetése van 40 ezres számlája.

Mindkettőnek lesz 20% csökkenés lesz ( nem emelkedés, mint azt megszoktuk és szerették volna s szolgáltatók)

Akinek 50 ezres felhasználható nyugdíja az pont annyira megköszöni azt a 2000ft többletet és még örül annak is ha nem növekszik a rezsi... Mint akinek van 40 ezeres rezsije és spórol rajta 8000 ft-t !

Ez pontosan ugyan annyi 20% mind a kettő családnál.

Az egy máésik kérdés, hogy miért keres egyik 50 ezret a másik meg 200-t ... de ez más kérdés!

2013. dec. 13. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!