Miért jó nekünk a demokrácia? Nem igazságtalan a választási rendszer?
Gondolok elsősorban arra, hogy bizonyos társadalmi rétegek (nyugdijjasok, cigányok, iskolázatlan emberek) döntik el egy választás kimenetelét. A cigányokat például megveszik egyszerűen, a nyugdijjasoknak elég 1-2 jól irányzott ígéret és máris elfelejtik minden sérelmüket, és újra oda szavaznak a baloldalra. Az egyszerű dolgozó polgárok pedig (akik eltartják a fent említett réteget) szívnak ezek miatt, nembeszélve a fiatalságról, akiknek a jövőjét teszi tönkre a sok elbutult nyugdíjjas, és lefizetett cigány.
Emiatt buktam ki nagyon:
ha úgy nézzük az.
de szerintem te örülj, hogy ilyen.
Figyelmedbe ajánlom azt az igen érdekes tényt, hogy az MSzP támogatottsága a választók körében nagységrendileg megegyezik az tényleges SzJA fizetők arányával a munkaképes korúak között.*
Szóval szerintem örüljél, hogy sok a tudatlan, meg a könnyen befolyásolható, mert OV eddig még csak szogenekkel bírt előállni, programmal nem, amikor meg mégiscsak kiszivárgott valami, akkor egyből kiderült, hogy egy szó sem igaz az eddigi igéreteiből.
*6,5 millió munkaképes korú, 3,5 millió munkaviszonyban. A 3,5 miillóból 1,5 minimálbéres, azaz nem SzJA fizető, valamint 1 millió állami alkalmazott, azaz nem TÉNYLEGES SzJA fizető. A maradék 1 milló pedig kb. 15%
Ne érts félre, nem OV csökkenő támogatottsága miatt lettem ideges, őt ugyanúgy útálom, mint gyurcsányit (na jó ,majdnem).
De hogy fletó egyre népszerűbb megint az agyhalott nyugdijjasoknál, meg a proliknál, ez felfoghatatlan számomra.
Ahelyett, hogy a börtönben rohadna.
az a sokak számára nehezen feldolgozható igazság, hogy eddog csak a komcsik, különösen feltó az egyetlen politikus, aki valamit valóban nekiállt csinálni ezért az országért.
Arról lehet vitatkozni, hogy jól csinálta-e vagy nem. De mindenesetre érdemes megnézni ezt: (2 részben, a képeken van a videó indítása)
elgondolkozni azon, hogy valóban mi lenne az, ami segítene ennek az országnak, ténylegesen mi okoz problémát, és mi az amire a szocik próbáltak reagálni, meg mi az amit az ellenzék mond.
Igazából az a baj, hogy van 2 alternatíva. Egyik sem jó, de nem ugyanolyan rosszak. Viszont választani csak ezekből lehet.
Magam részéről, csak hogy visszatérjek az eredeti kérdésre, egyáltalán nem hiszek a demokráciában.
Most komolyan. Mit gondoltál? Az ókori görögöknél is demokrácia volt, de nem volt mindenkinek szavazati joga. Épp azért, hogy a "szemetet" szűrjék.
Egyébként a mostani szavazási rendszerre ráférne egy alapos reform. Mondjuk a pártok logóit eltüntetni a papírról.
"z a sokak számára nehezen feldolgozható igazság, hogy eddog csak a komcsik, különösen feltó az egyetlen politikus, aki valamit valóban nekiállt csinálni ezért az országért. "
Hát ha engem is támogatna egy-két jólmenő Kiválasztott, akkor én is tönkrebaszhatnék akármit.
"Igazából az a baj, hogy van 2 alternatíva"
Videókat nem néztem meg, friderikusz-fóbiás vagyok. Mi lenne a 2 alternatíva?
A Horn-ozónak:
Horn egy fasz. Remélem nemsoká megpusztul, meg is érdemli azért, amit csinált.
Ki legyen a következő helyettük?
Teljesen mindegy, csak ne engedje/ ne rabolja az országot. Ne pusztítsa a magyart. Ne engedjen a háttérhatalomnak.
Ja és persze kezdje azzal, hogy az összes rohadt szemétládát, akit tönkretette az országot, perbe fogja és elárverezteti mindenüket. Ami bejön abból meg lehet fizetni az államadósságot.
Igen, én is hajlok rá, hogy a nyugdíjjasoktól meg az ingyenélőktől meg kellene vonni a szavazati jogot. Csak az voksolhasson, aki tesz is valamit a közösbe és aktív tagja a társadalomnak. Aki csak otthon ül és kádárról nosztalgiázik, meg lesi a postást, hogy mikor kapja a 13. havi nyugdíjjat, annak nem sok beleszólni valója van. Lehet, hogy meg sem éri a következő választást. Magyarországon van több mint 1millió cigány, aki szavazóképes, az mondjuk a fele, ezek egy zsák krumpliért bárkire leadják a szavazatukat. A 3 millió nyugdíjjasnak meg csak pár jó szó, ígéret kell és már megy is a baloldalra. A dolgozó ember erre meg azt mondja: én meg beleszarok, mit ér az én szavazatom ezekkel szemben?
Legfeljebb elmegy külföldre, ha teheti és ennyi, így jártunk.
Volt egy országunk, amit a zsidók megszereztek "aprópénzért".
Egyetértek!
A probléma ott van, hogy adott mondjuk 10 diplomás, dolgozó, adófizető, becsületes és önálló gondolkodásra képes polgár és az ő 10 szavazatukat semmissé teszi 11 analfabéta, mosdatlan, munkanélküli cigány szavazata. Így a cigányok akarata érvényesül, főleg, ha hozzátesszük, hogy 10 magyar 10 felé húz szét. Főleg, hogy mostani állás szerint 10 -ből 4 el sem megy szavazni. És akkor a 300.000 zsidóról még nem is beszéltünk, akik az SZDSZ-en keresztül terrorizálják a társadalmat.
Sajnos ma ők döntik el, hogy magyarországon mi fog történni az elkövetkezendő években. Jól kitalálták ezt a rendszert, hogy a hatalomban maradhassanak, bármi is történik.
A szilveszteri kabaré jutott eszembe: Mi kellett az ókori görögöknél a cserépszavazáshoz?
Rengeteg köcsög....
Egyébként meg mindegy mire szavazunk, mert mind ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!