Liberalizmus=szélsőbal oldal?
A szélsőbaloldal az kommunizmus ,illetve ahhoz közeli eszmék.
Az SZDSZ elég szélsőséges volt, de nem szélsőbaloldali.Egy balközép liberális párt.
Ha engem kérdezel, szerintem jóval kártékonyabbak voltak, mint sok évtizednyi szocializmus.
Szdsz szélsőbal???
Svájc lerohanja Európát?
Magyarország - Románia háború?
Lassan itt csak futóbolondok lesznek már csak??????
Az SzDSz-től eltekintve, pusztán elméleti alapon nem sok közös van bennük.
A liberalizmus az egyén döntéseit preferálja és egy minél kötetlenebb piacot akar elérni, amiben a közösség (az állam) szerepe minimális.
A baloldal a társadalmi egyenlőségre és biztonságra törekszik, és elítél mindenféle hierarchiát.
(Megjegyzés: Ezt a gyakorlatban úgy próbálja elérni, hogy amit csak lehet, azt a közösség, tehát az állam kezelje, függően attól, hogy mennyire szélsőséges.)
A két fogalom csak úgy találkozhat(na), ha minden egyén úgy hozza meg a döntéseit, hogy a közösség érdekeit tekinti szem előtt (tehát a társadalmi egyenlőséget), és erre senki sem vigyáz (mert az állam szerepe minimális). Az emberi természet viszont nem ilyen...
az szdsz szerintem egy náci párt volt, magyarellenes volt és adminisztratív módon próbálta írtani az országot, az mszp-vel együtt! olyan módszerrel írtotta a népet, hogy a gazdaságot szándékosan tönkretette, a bűnözőknek kiszolgáltatott több száz település és elnemzetietleníteni próbálta a népet!
az szdsz tehát egy náci párt, pont olyan mint hitler és a pártja, csak kifinomultabb módszerekkel dolgozik!
"adminisztratív módon próbálta írtani az országot"
ez mit jelent? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!