Így megoldódna ez a helyzet Magyarországon?
Egy párt irányítani Magyarországot. És akkor megoldódna a korrupció is. Akkor nekik stabilnak és megbízhatónak kell lenniük.
Nem szidnák egymás anyukáját, és nem taszítaná le a másik párt egymást, hogy ő kerüljön fel a ranglétrára.
kedves kérdező!
Te diktatúráról beszélsz, ez történt a nyilas és a kommunista időkben
Nekem is van egy hasonlóan konstruktív ötletem a korrupció visszaszorítására. Ha kihúznánk a büntető törvénykönyvből, akkor senki nem követné el, és így megszűnne a korrupció, innentől kezdve megbízási szerződésnek vagy ajándékozásnak neveznénk, és teljesen legális lenne. Kb így működik ez egypártrendszerekben is... (Akit meg elítélnek korrupcióért mégis, az valószínűleg nem volt különösképpen korrupt, csak valakinek útban volt)
És az új pártodnak a lakosság szidná az anyukáját, és előbb-utóbb letaszítaná valaki, aki nem ért eget vele.
Nem oldódna meg. És nem kell képtelen ötleteken agyalni, megvannak a módszerek a problémák kezelésére. Csak azokat kell tanulmányozni, nem pedig feltalálni a spanyolviaszt.
A korrupció az ellenőrzés hiányából, az pedig egy párt túlhatalmából keletkezik. Vagy több párt esetén a kartellből. Amikor ebből a szempontból sok párt úgy viselkedik, mintha egy lenne (én is lopok, te is lopsz, én is fizetek huncutságért, te is fizetsz huncutságért - a többit meg kizárjuk ezekből a lehetőségekből, de ezt nem mondjuk: így olyan, mintha sok párt lenne, marakodunk is egymással, de együtt lopunk).
attól, h nincs több párt, korrupció még ezerrel lenne. Sőt akkor lenne igazán, mert akkor tényleg senkitől se félnének.
Tudod ugyanúgy elszórnák az adóforintokat a haveroknak, illetve azt mondanák, hogy vettünk egy kalapácsot 100.000 Ft-ért.
Nézd meg mit csinál most a fidesz, gyakorlatilag egyedüliek mivel a 2/3-al nem kell egyeztetniük senki mással.
jelenleg is egy párt irányít és nem lehet neki ellentmondani
jobb lett valami? szerintem rosszabb
"Az a baj, hogy ilyen úton haladva hamarabb érjük el Szerbiát, meg Ukrajnát, mint a többi szomszédunkat"
Amikor a Fidesz hatalomra került 2010-ben, kiderült, hogy államcsőd várható, olyan állapotban hagyták az országot nekünk az MSZP-sek. Akkor volt esély arra, amit most te mondasz, most már biztos lábakon állunk és van lehetőség a fejlődésre is, csak nem 4 év alatt, mivel az kevés idő.
kedves kérdező!
Te diktatúráról beszélsz, ez történt a nyilas és a kommunista időkben
Nagyanyám azt mondta, hogy akkor legalább volt munka mindenkinek. Aki nem akart menni dolgozni, arra bilincset raktak, és elvitték dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!