Miért nem indulhatnak külföldi pártok a választásokon?
Indulhatnak. Külföldön.
Nem is értem a kérdést... Mi köze külföldieknek ahhoz, hogy itt mi legyen? Én még szavazni se engedném azokat, akik nem élnek életvitelszerűen Magyarországon, függetlenül attól, hogy magyar állampolgár.
Sztem csak magyar állampolgár válaszható.
Ennyire el vagy keseredve?
Nos, szóval gondolom Magyarországon bejegyzett párt indulhat, és valóban, csak magyar állampolgárt lehet megválasztani.
Az az egésznek az alapja, hogy azért ez a kérdés eléggé szorosan kötődik egy adott országhoz, hogy csakis az adott országhoz kötődő jelölteket engedje a törvény részt venni.
Egyébként formabontó, de érdekes az ötleted, mert egy nacionalista párt nyilván nonszensz lenne, ha más országban indulna el, de pl. egy nemzetköziséget hirdető munkáspárt miért ne akarhatna több országban elindulni, összefogva az ottani kommunistákkal, hiszen az ő ideológiájukba ez belefér. Valószínűleg a kutya se szavazna rájuk így, de az elvi lehetőség akár adott is lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!