Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Én úgy tudom, hogy a demokráci...

Én úgy tudom, hogy a demokráciában a többség akarata dönt a kisebbség ellenében. Most 386 ember akarata érvényesül tízmillió felett. Nem a tízmillió a többség?

Figyelt kérdés
2013. okt. 8. 08:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Van pár millió birka is mögöttük, nehogy azt hidd...
2013. okt. 8. 23:05
 12/15 anonim ***** válasza:
6%

a 10 millió ember nagy része idióta mert megválasztotta az idiótákat

engem csak az vigasztal jövőre is ezek a birkák fognak szavazni és megint vak vezet világtalant

majd ha teljes a káosz és a nyomor fellázadunk és a következő vezetés mindegy jobb/bal oldali ésszel kormányoz mert ha mástól nem rettegni fog hogy őt is felkoncolják a parlament előtt mint 1 viktor királyt

2013. okt. 9. 00:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Már elnézést, de hol van itt képviseleti demokrácia?

Hol képviseli ma egyetlen képviselő is a választóinak az érdekeit?

Én nem szavaztam meg senkit sem aki a parlamentben van vagy volt, mert az a párt be sem jutott.

De mutasson nekem valaki egyetlen pártot vagy képviselőt, akinek fontosabb a választóinak érdeke a sajátjánál!!!

2013. okt. 9. 13:15
 14/15 anonim ***** válasza:

"Hol képviseli ma egyetlen képviselő is a választóinak az érdekeit?"

Elvileg(!) úgy megy a dolog, hogy megnézed, mit támogat a jelölt és ha egyet értesz, megszavazod, így téged is képviselni fog.

"Én nem szavaztam meg senkit sem aki a parlamentben van vagy volt, mert az a párt be sem jutott."

Ezek szerint eléggé kisebségben lévő nézeteket vallhatsz, vagyis közvetlen demokráciában ugyanúgy nem érvényesülne az akaratod, mint most.

"De mutasson nekem valaki egyetlen pártot vagy képviselőt, akinek fontosabb a választóinak érdeke a sajátjánál!!!"

Az emberek megválasztják őket, vagyis:

A.) Felelőtlenül szavaznak, vagyis közvetlen demokráciában sem várható tőlök felelősségteljesebb döntés.

B.) Tudják mire szavaznak és elfogadják.

2013. okt. 9. 14:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Épen azért nem jutott be a Te pártod, mert demokrácia van, és más nem szavazott rá. Ha ez gond, akkor Te nem a demokráciát hiányolod, hanem Te szeretnél dönteni.

Az az egèsz titka, hogy Mi döntjük el, ki az a 386 ember. Nélkülünk esélyük sincs.

2013. okt. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!