Munkahelyen jelenthet-e hátrányt, hogy párttag vagyok?
Politikának a munkahelyen akkor van helye, ha a munkahelyi státusz ezt indokolja. Pl. pártszékházban dolgozik.
Amennyiben az adott munkának közvetlen politikai célja nincs, akkor a munkakörben politizálásnak sincs helye. Ez mindenkinek a magánügye ebben az esetben.
Emellett megjegyzem, nem vennélek fel. Nem azért, mert most x vagy y párt tagja vagy, hanem azért, mert munkaidőben dolgozni kell, nem politizálni. Ha fizetem a béred, azért fizetem, hogy ellásd a feladatod, nem azért, hogy térítsd a népet... [Kivéve, ha épp ez a munkád.]
Emellett munkavállalóként a cégem képviseled, így engem hozhatsz kellemetlen helyzetbe azzal, ha politizálsz munkahelyen és munkaidőben, mert nem feltétlen képviselik az én álláspontomat azok az eszmék, amiket te mondasz.
Mindettől függetlenül az a tény, hogy egy párt tagja vagy tisztségviselője vagy még nem kizárás az alól, hogy foglalkoztatnálak, ha ez nem folyna össze a munkavégzéseddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!