Valaki megmagyarázza légyszives, hogy a diktátoroknak miért jó a diktatúra?
Épp most olvastam a szíriai konfliktus előzményeiről, mert gondoltam ideje lenne tudni, hogy miért is van ez a feszült helyzet. Láttam, hogy diktatorikus rendszer van, és hogy az új diktátor előbb enyhítéseket eszközölt, de aztán visszavonta őket. Azt is felfogtam, hogy a kormány archaikus, hogy a tulajdont nem tisztelik,hogy egy törvény megengedi a korrupciót és hogy a tüntetések a kormány ellen egy ember miatt kezdődött, akitől elvették a megélhetését , ezért öngyilkos lett.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell elnyomni az embereket? Mert ezeknek az uralkodóknak megvan a hatalmuk, a pénzük, miért kell elnyomni a népet, hogyha az enyhítésekkel és a fejlesztésekkel ők is csak népszerűbbek lennének? És mit gondoltak akkor, amikor a tüntető tömeg közé lőttek, hiszen egyértelmű, hogy a nép nem fog leülni és befogni a száját, és hogy ezzel csak a puskaporos hordót "robbantják fel". Nem lett volna egyszerűbb engedni egy kicsit a néőnek, hogy megnyugodjanak?
Ne hülyéskedj már, diktátornak lenni a legjobb dolog:
A hatalomba azok kapaszkodnak legelkeseredettebben, akik a legjobban félnek. Szerintem.
Minél több ember sorsáról dönt, annál kevesebben dönthetnek az övéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!