Hány százalékon állnak a mai pártok?
Én munkám miatt is foglalkozom politikával, és ezek a %-ok leginkább a helytől függnek. Az orszég különböző pontjain más-más értékek vannak. Mást tapasztalhatunk Bp-en, nyugati megyékben, keleti megyékben.
A nem közvélemény kutatásokat nézve hanem az embereket, akkor általánosságban a következő irányt lehet tekinteni:
fidesz 35-45%
mszp 15-25%
dk 4-6%
jobbik 20-25%
e14 5-10%
lmp 2-3%
Ez nem szubjektív vélemény, hanem az emberek visszajelzéseiből álló tapasztalat a jelen állapotban. Ez persze változhat, de nagy valószínűséggel a megadott intervallumon belül fog maradni a választások idején is, kivéve ha vmi különös dolog nem történik.
Először is kérek mindenkit, hogy egyszer olvassátok végig a közvéleménykutatások módszertanát, és rá fogtok jönni, hogy a kutatást végző politikai beállítottsága teljesen mindegy, tiszta matematika.
A legsúlyosabb hibája valójában az, hogy a bizonytalanokkal nem tud számolni, de még így is a legpontosabb becslés, amit lehet csinálni, ehhez képest minden más bullshit. Mellesleg egy Fideszes ismerősömnek pedig meggyőződése, hogy a baloldal manipulálja ezeket a kutatásokat (szerinte ezért állítják be túl erősnek a Jobbikot, hogy ijesztgessék az embereket), szóval nyilván mindenki szeretné, ha kicsit jobban állna a pártja, de ez nem így működik.
Az emberekkel való érintkezés, beszélgetés ellenben torzít mert senki nem pont reprezentatív mintával beszélget spontán...
Szóval egyébként a teljes népesség körében nagyjából:
Fidesz: 26%
MSZP: 11%
Jobbik: 8%
LMP: 2%
DK: 2%
E2014: 4%
A biztos pártválasztók körében:
Fidesz: 48%
MSZP: 20%
Jobbik: 15%
LMP: 3%
DK: 4%
E2014: 8%
Köszönöm, csak azért kérdem, mert megjelent a magyar hajnal, most ment a Volner beszéde és azt vettem észre, hogy a jobbik direkt haza vágta a saját gárdáját, magyar hajnal meg ennek próbál ellenzék lenni.
Maga a jobbik is vagy nagyon Ballf vagy tényleg azok az érdek csoportok állnak mögötte akik a mostani pártok mögött!
Volnerben is csak csalódni tudtam, olyan egyenesen hazudott a kamerába, szemrebbenés nélkül hogy az már fájt!
Töbszörösen írtam neki hogy problémák vannak a falunkba a helyi jobbikkal, le se... na mindegy. De csodálkoznak a magyarok, hogy mért van ennyi politikai szélkakas stb...
Fidesz: 48%
Teljesen függetlenül mondom, hogy nem ezt látom.
Egyébként nem a biztos pártválasztók, hanem a most még bizonytalanok fogják eldönteni a 2014-es választások kimenetelét, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!