A Víg is az Újszínház és a Nemzeti sorsára jut?
Bár lehet sok cifrát mondani az újságról, ez a cikk elég tárgyilagosan írja le a nagyon valószínű közeljövőt a Víg vezetői pályázatáról.
Ennyire be akarják sóval hinteni a 21. századi modern színművészet helyét is, miután a Katonát és az Örkényt nagy kegyesen hagyták tovább létezni?
Modok: ezt a kérdést egyszer már kiírtam a Kultúrában, de mivel oda kb. 5 keresztényen kívül senki se jár és a téma is súlyosan politikai töltetű ezért azt töröljétek, köszi
Nagyon remélem, hogy ez nem igaz.
Én a Népművészeti múzeumért izgulok, mert azt hallottam (ha igaz!), hogy el akarják költöztetni, pedig jó helyen van ott
És a Radnóti?
Rengeteg cicikirakós darabjuk van, volt. A 4. nővérben meg negyed órára lesüketültem a valódi Kalasnyikovtól. :DD
A Víg sosem volt egy nagyon modern színház. Nem is illene hozzá 21. század ide vagy oda. Ettől még láttam ott is jó darabokat. Jól néznénk ki ha mindenhol Alföldi-típusú vonal menne. Na, az lenne a dögunalom.
Kezd egy olyan gyanúm lenni, hogy te nem is igazán akarsz a kérdésre válaszolni, csak valami mentséget találni a helyzetre. Modern színháznak a témához köze nincs, a Víg nem olyan hely.
Szolnoki darabot nem láttam, darabokat Balázs Péterrel viszont igen, bár ennek jó pár éve van, amikor még ő is a Vígben volt egy különösebben nem említésre méltó karakterszínész. A Szeszélyes Évszakok színvonalát talán nem is kell említeni, ezek alapján nem úgy tűnik ő nekem, mint aki egy Eszenyihez mérhető kvalitású valaki lenne.
Ha ehhez hozzávesszük a Dörner-Vidnyánszky-Nemcsák trió történetét, na meg azt, hogy Szolnokra is közfelháborodás közte nevezték ki a szakmai ajánlások figyelembe vétele nélkül, talán van némi alap azt gondolni, hogy a Vígbe se azért fog jó eséllyel bejutni, mert olyan hűde hűde nagy színművész és színházcsináló, hanem mert évtizedes biodíszlet a Fidesz rendezvényeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!