Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kevesebbet dohányoztok a...

Kevesebbet dohányoztok a trafik mutyi óta?

Figyelt kérdés

2013. aug. 15. 17:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%
Én nem, mivel évi 0 szál cigarettánál nem lehet kevesebbet szívni. Ellenben egyetértek a "trafikmutyinak" nevezett intézkedéssel. Ne kelljen nekem és a kiskorúaknak az áruházakban, benzinkutakon a cigisdobozokat látni. Ahogy a híradások beszámolnak róla, több trafikost már azért is megbüntettek, mert kiskorú tartózkodott a trafikban, szóval úgy tűnik, elérték a céljukat a nemzeti dohányboltok. A dohányosok zárt helyekről történő kitiltásával is maradéktalanul egyetértek, bár én magát a dohányzást tiltanám be.
2013. aug. 15. 18:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Bár a faluban nincs ilyen bolt,én általában veszek egy csomag dohányt,azzal elvagyok egy hétig.Hetente egyszer meg simán belefér,hogy áttkerjek érte a szomszéd faluba.
2013. aug. 15. 18:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, eddig sem szívtam, ezután sem fogok
2013. aug. 15. 18:07
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ahogy a híradások beszámolnak róla, több trafikost már azért is megbüntettek.."

ahogy a híradásokban nem adták le, csináltak civilek tesztet (fent van youtube-on), 6/5 trafikban kiszolgálnak kiskorút.

Cigi reklám valóban nincs, viszont eddig csak a cigik jól megszokott látványa volt mindenhol, ami már annyira természetes volt ha beléptem valahova, hogy észre sem vettem hogy ott van. Most viszont igaz márka nélkül, de tucat utcában ott vannak az egyen színűre festett épületek oldalán a "nemzeti dohánybolt" felirattal, már fél kiló méterről látszik, hogy ott dohányt lehet venni, oylan jellegzetes kinézete van. Bármerre járok, úgy érzem, mintha folyton sulykolnák belém, hogy: "dohányozz". Pedig már több mint egy éve leszoktam.

2013. aug. 15. 18:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahova meg mégsem mehet be a kiskorú, ott majd Csíntalan Sanyi vesz nekik bagót.

[link]

Egyébként nálunk csak anyám dohányzik, de ő ugyanannyit szív, mint eddig. Semmiben nem befolyásolta.

2013. aug. 15. 18:12
 6/13 anonim ***** válasza:
5%
Ugyan az a véleményem mint az elsőnek.
2013. aug. 15. 18:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A mi falunkban nincs trafik, így feketén vesszük. De nem szívunk kevesebbet, talán többet is mert olcsóbb.
2013. aug. 15. 18:14
 8/13 doboszoli ***** válasza:
94%

Az első válaszoló egy mondatával értek egyet:

"a nemzeti dohányboltok elérték a céljukat". El.))

A többi tömény hiszti.

2013. aug. 15. 18:36
 9/13 ConnectCare ***** válasza:
100%

Nem cigizem, de eddig simán bementem az első boltba venni egy üveg ásványvizet pl., ha nagyon meleg volt és szomjas voltam. Most, ha van egy mutyi-shop és ki van rá írva óriás betűkkel, hogy üdítők, akkor is inkább szomjan maradok hazáig, de be nem megyek.

Szóval bár nem cigivel, de megváltoztak a fogyasztási szokásaim.

2013. aug. 15. 20:05
 10/13 anonim ***** válasza:
8%

Nos, én jelenleg 17 éves vagyok (szeptemberben leszek 18), körülbelül 1 éve dohányzom.

A trafikok előtt könnyűszerrel tudtam a legtöbb helyen cigit venni (nyilván nem a multiknál, ott szigorúbb volt az egész). Most, hogy júliustól megnyitottak a trafikok, megváltozott minden.

Kezdetben még ilyen helyeken is tudtam könnyen cigit venni, de amióta pár dohányboltot megbüntettek, mert 18 alattiakat kiszolgáltak, bekeményítettek, és gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy szeptemberig magamnak vegyek cigit.

Ha csak ennyi lenne a történet, akkor azt lehetne mondani, hogy igen, a Nemzeti Dohányboltok elérték a céljukat, de ez nagyon nincs így, ugyanis minden 18 év alatti gyereknek vannak olyan ismerősei, akik már 18 éven felüliek, így ugyanúgy cigihez (vagy alkoholhoz) tudnak jutni, mint ezelőtt. Én is ugyanannyit cigizek ezáltal, mint ezelőtt, csak annyi a különbség, hogy nem magamnak veszem, hanem egy ismerősömet kérem meg, hogy menjen be egy trafikba és hozzon nekem.

2013. aug. 16. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!