Mi a véleményetek a Bokros Lajos vezette új jobbközép-konzervatív pártkezdeményről, a Modern Magyarország Mozgalomról (MoMa)?
"Amúgy meg ez a jobbközép-konzervatív meg nem jelent semmit. A Fidesz is az elméletileg, aztán meg mégsem. Miből gondoljátok, hogy Bokrosék tényleg azok lennének? Mondani én is tudok bármit..."
a programjából
Ami azt illeti, Bokros politikája sohasem változott, mindig is a szabad piac és az állami szektor méreténak csökkentése volt a célja, annyi a különbség, hogy az első MSZP kormány Horn alatt is leginkább ilyen politikát folytatott, majd miután ezen a programja (és 2002-2010 közötti kormányzása) során változtatott Bokros átment az MDF -hez, ami még mindig ezt képviselte, csakhogy ez utóbbi párt gyakorlatilag szétesett, ezért jött létre most ez a MoMa.
A linken található grafikonokon jól látható a pártok programjainak változása.
Én meg csak tépelődök, egyetlen baloldali párt sem létezik Magyarországon, nincs senki, aki a marxista-jellegű értékrendem képviselné.
Abban az egyben vagyok biztos, hogy a "baloldali" technokrata szentháromság, MSZP-E14-DK áll a legmesszebb a gondolatvilágomtól.
Ennyi erövel nincs egy jobboldali pár sem:)Mert nincs aki képviseli a Hitleri utat:)Habár:D
Ahogy a jobboldal sem egyenlő a hitleri úttal, úgy a bal sem a sztálinizmussal.
Nagyon helyes ha a balon vannak ellentétek, viták.
Viszont az MSZP(-DK-E2014) nem értem miért vallja önmagát baloldalinak, ha nem az.
-mérhetetlen euroatlantizmus, feltétlen USA, EU, Izrael és NATO imádat, nem balos dolog
-balos országokkal szemben (Vietnam, Venezuela, Kína) az USA-t támogatni, nem balos dolog
Francois Hollande francia balos miniszterelnök például a kampányában példaértékűnek nevezte a Hugo Chávez venezuelai elnök politikáját
A homoszexualitás eszetlen propagálása (felvonulás, házasság, örökbefogadás) nem balos dolog
A létező társadalmi problémák letagadása (cigánykérdés, jogtalan segélyezés, közbiztonság) nem balos dolog
A privatizáció nem balos dolog
A külföldi tőke támogatása a hazai kisvállalkozókkal és munkásokkal szemben, nem balos dolog
A nemzetiségi előítéletek (dél-amerika és ázsiafóbia) nem balos dolgok
Az IMF-hitelek felvétele nem balos dolog
Semmi bajom nem lenne velük, ha annak vallanák magukat amik: neoliberálisok, akiknek a szellemi testvérei leginkább az amerikai demokraták.
Így viszont, liberális értékrendet képviselve és balos retorikát alkalmazva elveszik a levegőt a valódi baltól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!