Jobbikosok, nemzetiek, mi a véleményetek a magyar-turán rokonságról? Ti is ezt tartjátok hitelesnek, akárcsak a Jobbik vezetői?
Én is Jobbikos vagyok, de nem nagyon foglalkoztat kinek a rokonai vagyunk.
A mai magyarok genetikailag már nagyon különböznek azoktól akik alapították az országot.
Antropologialag a magyarok többsége a "kelet balti" típusba sorolható ,ez gyakori főleg Oroszországban és Ukrajnában is.
De mondtuk már, hogy teljesen lényegtelen ez a származás, mert már 90%-ban úgy is indoeurópai géneket hordozunk.
Amúgy meg nem értem, hogy a halászó-vadászó-gyűjtögető finnugor származás miért lenne vagányabb...
Egyik sem bizonyított, finnugor rokonság csak nyelvrokonságegyébként...
Csak annyit tudok, hogy bennem kb. 10% a magyar vér, többi az sváb, tót, zsidó (ennyiről tudok...)
Nemzeti gonolkodónak, hogy lehet lényegtelen a származás?mindegy...
Vannak kutatások, amelyek a honfoglaláskori embertípust vizsgálták, és 90%-ban europid származásuak voltak. A köznép szinte teljesen, a vezetőrétegben voltak ázsiai rasszal rendelkezők. Hogy mi a vagányabb a finnben? Az ujgurok, mongolok ugyan miről híresek? Vagy netán a törökök (akik ugyebár hazánkat "lakták" 150 évig, 4 millió lakosból 1,8 maradt, mindez úgy, hogy családonként 5-6 gyerek biztos született)? Melyik vállalnád fel előbb testvérnek? És ahogy írtam, elődeink sem voltak, mongolok, fehérek voltak, ráadásul a szlávokban több az ázsiai génmarker mint bennünk, na ez hogy lehetséges? A finnek pedig nem egy besz@ari nép, pl II. világháborúban igen csak derekasan helytálltak...
"Nemzeti gonolkodónak, hogy lehet lényegtelen a származás?mindegy..."
Úgy, hogy a nemzet szempontjából teljesen lényegtelen, hogy ugorok vagyunk, avagy turániak.
"Vannak kutatások, amelyek a honfoglaláskori embertípust vizsgálták, és 90%-ban europid származásuak voltak. A köznép szinte teljesen, a vezetőrétegben voltak ázsiai rasszal rendelkezők."
Nos, remek.
"Hogy mi a vagányabb a finnben? Az ujgurok, mongolok ugyan miről híresek? Vagy netán a törökök (akik ugyebár hazánkat "lakták" 150 évig, 4 millió lakosból 1,8 maradt, mindez úgy, hogy családonként 5-6 gyerek biztos született)?"
Na látod, pont erről beszélek. Teljesen tökmindegy.
"Melyik vállalnád fel előbb testvérnek?"
Egyiket sem vállalom fel testvérnek, ugyanis nem ugyanazok a szüleink. A testvérem az, akivel egy az apánk és egy az anyánk és az is csak a féltestvérem, akivel egy szülő közös. Unokatestvér pedig az egyik szülőm testvérének a gyereke.
"És ahogy írtam, elődeink sem voltak, mongolok, fehérek voltak, ráadásul a szlávokban több az ázsiai génmarker mint bennünk, na ez hogy lehetséges?"
Nem tudom, de nem is igazán izgat. Ezt csak a hozzád hasonlók lihegik túl ennyire. Esetleg az lehet a magyarázat, mint már említettem, hogy mi már azoknak a leszármazottai vagyunk, akiket idetelepítettek a magyar állam fennállása során, mert sokszor leírtották a magyar lakosságot, míg a szlávok sokat keveredtek az Ázsiából hódítgató népekkel. Az pedig, hogy fehérek voltak, teljesen a rendben van. A turáni nagyrasszt is a fehérekhez szokták sorolni, akik ázsiai beütéssel rendelkeznek.
"A finnek pedig nem egy besz@ari nép, pl II. világháborúban igen csak derekasan helytálltak..."
Ez is remek dolog, de a második világháborúban rengeteg nép állt helyt derekasan, többek között azok is, akikkel sokkal közelebbi rokonságban van a mai magyar nép, mint a finnekkel (germánok, szlávok).
Feltűnő a hasonlóság. Nade komolyan, én őszintén nem értem a széljobbereknek miért ekkora szívfájdalom a magyarság eredete. Ne a múlton rágódjunk, hanem a jelenre kéne koncentrálni.
De amúgy meg kérdező annyira meddő ez a vita, hogy abszolút semmi értelme.
Azt kéne már végre megértened, hogy itt annyiféle keveredés zajlott össze-vissza, hogy mi már abszolút nem az a magyar nép vagyunk genetikailag, akik itt honfoglaltak ezer éve. De már a honfoglalás idején is annyira kevertek voltunk, hogy lehetetlen azt mondani, hogy na most akkor finn vér volt csak bennünk, vagy csak ugor, vagy csakis turáni, vagy mit tudom én, hogy mi, mert minden volt bennünk.
Attól meg nem lesznek a testvéreink sem a finnek, sem az ujgurok, sem pedig a törökök, hogy az ezer éve élt magyarok távoli genetikai rokonságban voltak velük, mert a mostani magyarok főleg szláv és germán elemeket hordoznak magukban. Sőt, még a honfoglaló magyaroknak sem voltak a testvéreik sem a finnek, sem pedig a turániak, mert más népek voltak már ők is.
"Nade komolyan, én őszintén nem értem a széljobbereknek miért ekkora szívfájdalom a magyarság eredete. Ne a múlton rágódjunk, hanem a jelenre kéne koncentrálni."
Pont a szélsőjobb áll a legközelebb a világnézetemhez, de hozzád hasonlóan szintén nevetségesnek tartom ezt a nagy kínlódást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!