Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit gondoltok a családipótlék...

Mit gondoltok a családipótlék megadóztatásáról?

Figyelt kérdés
Hány bőrt akar még lehúzni rólunk ez a mocskos Bajnai.Nekik bezzeg nem kell a sok lopott pénz után adózniuk.!A költségtérítésük után sem kell!
2009. szept. 24. 08:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
akkor ez csak plusz papírmunka.
2009. szept. 24. 17:59
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Már megint a középosztályt sújtják. Kinek rossz ez aki, munka mellet gyereket nevel. Tehát ez az intézkedés egyrész munka ellenösztönző, másrészt pont azoknál a családoknál ösztönöz gyerek szülés ellen, ahol amúgy is kevés születik.
2009. szept. 24. 19:32
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Már nincs is középosztály.
2009. szept. 24. 19:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

egy gyerekre nézve havi 550 ft elvonást jelent annál, aki 1,9 milliót vagy a felett keres évente. Viszont az, hogy felemelték a 18 % os adókulcsot 1,7 ről 1,9 re , ez pedig havi 3 ezer ft plusz jelent.

Igy összességében 2500 ft tal többet visz haza havonta.

Ja, "mocskosbajnaizzunk, ugassunk" , csak ne számoljunk utána!!!!

2009. szept. 24. 21:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Kedves 21:49-es!Nem tudom,hogy neked van-e gyermeked,de nekem van.És egy fillérrel sem viszek haza több pénzt,mint ahogy leírtad.Nem tudom,hogy honnan számoltad ki,de ez a "drága jó kormány" az idén sem emelt családi pótlékot,akkor kicsit furcsa lenne ha úgy oldaná meg az adóztatását a csp.-nek,hogy többet kapjunk.Egyébként meg senki nem fog többet vinni haza,főleg meg nem annyival amit te írtál!Az eddigi legmagasbb emelés is csak 300 forint volt rajta ,akkor biztos,hogy ezresekkel nem is vihetnének többet haza az emberek.Te biztos Bajnai szimpatizáns vagy ,de engem egyáltalán nem zavar,hogy ki kihez húz.Ez a te bajod.De azért itt látszik meg ,hogy magyarország hol tart amikor,egy meleget választanak meg kormányfőnek.Azért ez durva,és nem beszélve arról,hogy undorító is.Nem hinném ,hogy a különböző országok kormányfői ezt annyira jó szemmel nézik.(még ha nem is teszik szóvá)De már nem sokáig lesz ott hála a jó Istennek!!!!!!Atöbbi válaszolónak is köszönöm,hogy írtak ,és azért meglátszik ezekből az írásokból,hogy mi a véleménye az embereknek a "csodálatos" kormányról.
2009. szept. 25. 06:45
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Egyáltalán nem vagyok bajnaiszimpatizáns, sőt!

Csak nem bírom ,az eszetlen vagdalkózást.

Akinek 1,7 milió alatt van a eresete nyilván nem érintett az adókulcskönnyítésben, viszont a családipótlék adóztatása sem érinti! Ennyi atörténet.

És van gyerekem. És nem keresek havi 150 nél többet!

2009. szept. 25. 09:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
ja amíg nem köteleznek egy kis túlórára.akkor meg megnézheted magad.
2009. szept. 25. 13:35
 18/22 anonim ***** válasza:
64%

"Aki 1,9 millió Ft felett keres (ez durván havi bruttó 160eFt), az a családi pótlék fent említett felének a 18%-át adózza le.

Ez egy egygyerekes család esetében, ha mindkét fél többet keres, mint évi 1,9mFt (az ugye látszik, hogy a család havi bevétele br. 320eFt felett kell legyen, ami nem a nagy magyar átlag"

Honnan szedted az adatokat?

A Magyar átlag ma 120 000 nettó!

Gyakorlatilag mindenkinek lecsípnének a jövedelméből aki dolgozni mer és van gyereke. Akinek meg 2 gyereke van az meg végképp szarul járna!

2009. szept. 25. 18:28
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Honnan szedted az adatokat?"

Nem igazán értem, milyen adatokról beszélsz. SZJA adótábla: apeh honlap, a családi pótlék "megadóztatásának" megértéséhez nem kell adat, a többi pedig egyszerű matematikai számolás: összeadás, szorzás, osztás.

"A Magyar átlag ma 120 000 nettó!"

Azért ne keverjük össze a statisztikai "átlag"-ot, a hétköznapi értelemben vett "átlag"-gal. Lehet, sőt biztos, hogy a KSH által közreadott adatok szerint a budapestiek átlagjövedelme valahol 200 felett van. Amikor a fél lakosság minimálbérre van bejelentve, akkor nem kell nagy matematikai tudás ahhoz, hogy kiszámold, mennyit kereshetnek emberek, ha ilyen "átlag" jön ki (lásd még: a nem olyan régen napvilágot látott csinos "kis" állami jövedelmek).

"Gyakorlatilag mindenkinek lecsípnének a jövedelméből aki dolgozni mer és van gyereke. Akinek meg 2 gyereke van az meg végképp szarul járna!"

Nagyon jól írta valamelyik válaszoló, hogy mi is történt az elmúlt időszakban:

Az adósávhatárt kitolták 1,7-ről 1,9-re, ez után két hónappal pedig a csp-t bevonták ilyen-olyan módon az adózásba. A neten rengeteg olyan kalkulátor van (többek között a PM honlapján), ahol ki lehet számolni, hogy a sávváltozással ki hogyan járt: jól, rosszul.

Aki keveset keresett, annak nem változott semmi. Őt viszont nem is érinti a csp. megadóztatása.

Aki középen helyezkedett el (1,7-1,9 között), az egyrészt több pénzt visz haza, másrészt őt igen minimálisan érinti a csp-s dolog.

Aki a legtetején (1,9 fölött) keres, az jóval több pénzt visz haza (sávhatár eltolása miatt), viszont jóval többet vonnak le tőle a csp miatt.

2009. szept. 26. 08:07
 20/22 anonim ***** válasza:
62%
Egyetértek előbb számoljatok, utána lehet fujjogni. Teljesen igaza vanaz előttem szólónak. Nekem is van gyerekem, és nálunk megvan a plusz pénz, igaz csak párszáz forint, de nem vettek el, a megadóztatás csak bruttósítást jelent.
2009. szept. 28. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!