A Demokrata vagy a Republikánus párttal szimpatizálsz és MIÉRT?
Egyikkel sem , személy szerint.
A republikánusba tetszik , hogy a Laissez-faire a gazdasági rendszert támogatja.Fontos számára az erkölcsösség , a rend és a hagyományok , nacionalizmus.
Ami nem tetszik bennük , hogy nagyon agresszív külpolitikát folytatnának ,növelnék a hadi kiadásokat és nem kérnének hanem támadnának.
A demokratában nem tetszik , hogy az európai "szocializmust" támogatják a segélyezést , magas adókat a szociális rendszer miatt.Meg akarják szüntetni az USA kapitalista imagéjét.
A demokraták előnyére írható , hogy külpolitikailag a békét támogatják ,kerülik a háborút , az erőszakos katonai beavatkozást.Ők inkább jóléti államot építenének mint "katona" államot.
Kár , hogy nincs egy harmadik opció.
Republikánusok csinálták az iraki háborút, demokrata párt meg túl liberális nekem...
Mivel én ilyen konzervatívabb fajta vagyok inkább a republikánus, de mint mondtam az iraki háború miatt arra se jó lelkiismerettel szavaznék...
Én egyértelműen a Republikánusokkal!
Demokraták: lezüllesztik az országot, melegházasságok, túlságos liberalizmus..... ezek mind taszítanak engem!
Republikánusok.
Konzervatívok, hisznek abban, hogy az állam ne avatkozzon be az állampolgár életébe, hagyja gazdaságilag érvényesülni, támogatják a szabad fegyvertartást az alkotmány szellemében. Ellenzik a homoszexuálisok házasságát, az abortuszt. Patrióták.
2. már leírta ugyan azt amit akartam.
Igen az a baj hogy mind2 oldalnak van egy eléggé taszító rossz oldala is, de még akkor is a republikánusok mert nemzetben gondolkoznak, ellenben a demokratákkal.
A Demokratákkal, mert
a) nem akarnak háborúzni
b) hisznek az egyén szabadságában (abban hisz, akiben és amiben akar, a saját testével és vagyonával azt csinál, amit akar)
c) támogatják azokat, akiknek szükségük van rá
d) nem nemzetben gondolkodnak, hanem globális szinten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!