Mit éreznétek, ha kiderülne, akivel nagyon sokáig egy helyen dolgoztál, ez az ember lövetett 1956-ban az FM tetejéről a fegyvertelen tömegbe?
Talán segítenék azon,hogy minnél többen megtudják!
rengetegen voltak,akik nem álltak az FM tetején azon oknál fogva,mert nem akartak ott állni.Mint nagyapám,aki bazi nagy kommunista és katonatiszt volt.SOHA nem lövetett volna magyarra.Azt mondta,ha kényszerítették volna,akkor irány a határ!
Utolsónak:teljesen igazad van.Csak akkor miért kell hetente holokausztozni,miért kell az iskolákban holokauszt emléknap,miért kellene átírni a térképet stb?
"Utolsónak:teljesen igazad van.Csak akkor miért kell hetente holokausztozni,miért kell az iskolákban holokauszt emléknap,miért kellene átírni a térképet stb?"
Passz, nem én döntök róla. Szerintem ez is hülyeség. Jó, tudni kell róla, _tanulni_ lehet és kell is a múltból, de állandóan rágódni rajta, na az hülyeség.
Én gyűlölném. És nem hat meg az a szöveg, hogy ha ő nem te volna meg, megtette volna más... Embereket gyilkoltatott meg! Ő! Jövő héten bioszon gilisztát fogunk boncolni, mondta a tanár, hogy ha tudunk vigyünk gilisztát és én nem fogok vinni. Hogy miért? Felboncolom, ha kell, de nem viselné el a lelkiismeretem, és ezzel együtt az értékrendemmel is ütközne, ha én küldeném a halálba. A helyzet fordítva ugyanez.... Elkerülhetetle a vérengzés, emberek meggyilkolása? Szomorú.... De én nem játszanék közre ebben. Ha muszáj lenne, lehet, hogy inkább magamat ölném meg... Nem lennék képes kioltani egy ember életét sem, és tökmindeg, hogy mit csinált, magyar vagy cigány vagy akárki...
Egyszóval ez az ember megvetést érdemel, nincsen mentsége. Pláne, ahogy írod, hogy még nem olyan rég is utálatosan bánt az emberekkel.... Az ilyen semmit sem változik, lelkiismeret-fordalása nincs, hiszen az ilyen meglátszik az ember arcán. Szerintem ugyanúgy megtenné ma is, ugyanúgy, ahogy '56-ban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!