Szerintetek 2014-ben melyik párt fog nyerni?
Csak a Fityisz...
Kétségbeejtően szétforgácsolódott az ellenzék, sajna.
Mi az, hogy nyerni?
A Fidesz fog a legtöbb szavazatot gyűjteni, de kétlem, hogy a parlamenti többsége (csak az 50%) akár neki is meglesz.
Ahhoz képest, hogy válság súlytotta országban élünk, ahonnan a tőkét már kimenekítették és csak a lakosság maradt meg és az adósság...
Ahhoz képest jól állunk! Szégyenszemre a fidesz alatt, jobban fejlődik az ország és Budapest, mint az elmúlt 8 évben bármikor ...
Ha jobban belegondolunk ez azért is érdekes, mert Bajnai hitelét is a napokban fizetjük ki és még 2015ig fogjuk is fizetni még se nő az államadósság ...
Szóval ha nem lesz csalás, akkor a baloldali internacionalista törekvésnek esélye sincs!
6-os. Sajnos én nem látom azt a fejlődést, amit Te leírtál. Lehet, hogy a főváros fejlődik, de "vidéken" ennek semmi látszatja. Itt csak az látszódik, hogy egyre inkább nincs pénz semmire, pedig az ország nyugati felében lévő egyik nagyvárosban élek. Amúgy a Fidesz által kibocsátott államkötvények is egyfajta hitelfelvétel, mert azt is vissza kell majd valakinek fizetni kamatostul, még ha ezt ők szándékosan nem is hangoztatják.
Végül halkan megjegyezném, hogy nem vagyok egyik párt szimpatizánsa sem. Én azok közé tartozok, akik aggódva figyelik, hogy mi történik az országgal, de nincs kire szavazniuk...
Vidéken élek,de városban itt 10 éve nem fejlődik semmi,komolyan!!
Amúgy FIDESZ 2014,2018 Jobbik. És még ez lenne a legelfogadhatóbb forgatókönyv.Kivétel a romáknak persze..
Ha nem kerül sor az elkövetkező egy évben valamilyen Öszödi-beszédhez hasonló botrányra, akkor a Fidesz minden komolyabb erőfeszítés nélkül hozza majd 50-55%-ot. Ahogy már mások is írták, nincs igazi kihívójuk. Ha most az Együttben sikerülne is újra összehozni a 2010 előtti Dream Teamet kiegészítve a jelenleg oldalvonalon kívülre szorult politikusokkal, akkor sem hiszem, hogy képesek lennének 40% fölé menni. A Jobbik és az LMP pedig képtelen lesz arra, hogy igazi tömegpárttá váljon (Meglátásom szerint ez nem is célja már egyiknek sem.)
Szóval ha tippelni kéne, akkor én azt mondom, hogy a 2014-es, minden idők legalacsonyabb részvételével lezajló választásokat követően lesz egy a mostaninál ugyan jóval kisebb fölényben, de továbbra is abszolút többséggel rendelkező Fidesz-frakció, egy kb a jelenlegi arányszámát megtartó Jobbik (esetleg 5-6%-al erősebb, ha most is olyan profi kampányt hoznak össze mint 3 éve) és vagy egy viszonylag erős, vagy két jelentéktelen baloldali tömörülés attól függően, hogy mennyire sikerül egy táborba szervezni magukat. LMP meg megy a levesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!