Szerintetek melyik párt nyer a 2014-es választásokon?
Én már párszor kifejtettem azt a véleményemet, hogy Orbán alatt tisztességes választásról nem lehet beszélni. Egy ilyen diktátor nem teszi meg azt a szívességet, hogy csak úgy elmenjen, hogy hagyja magát félreállítani csak azért, mert az általa mélyen lenézett nép máshogy szavazott. Vak, aki nem látja, hogy az elmúlt két és fél évben minden arról szólt, hogy Orbán és az orbánizmus itt még évtizedekig uralkodjon. Erről szóltak a törvények és az alaptörvény, erről szólt a minden területen jelentkező államosítás és sok minden egyéb. Meg Orbán maga is erről szólt, amikor még a választás előtt arról beszélt, hogy ki kell építeni a centrális erőteret, ami évtizedekre meghatározza az ország irányát. Az egykulcsos adó kétharmados törvénybe iktatása kapcsán mondta Orbán, hogy a következő 10 kormány kezét akarja megkötni ezzel.
Tehát nem lehet kétségünk a felől, hogy bárhogy is szavazunk vagy szavaznánk, a dolog egyesélyes. A ránk oktrojált alkotmányt és a választási törvényeket addig és úgy módosítják, hogy csak a FIDESZ győzhessen. Ezt már eddig is megtették, de ha kell, újabb elemeket dobnak be. Aztán ott van a félmillió határon túli szavazó, akik kontrollálatlan körülmények között, a kizárólagosan fideszesekből álló választási apparátusnak küldik el majd levélben a szavazataikat. Ezzel, és még ennél súlyosabb eszközökkel is csalni fognak, ha kell!
Ezek után nekem nem is akkora kérdés, hogy ki fog győzni. Én azért majd leadok egy szavazatot ellenük, de nincs sok illúzióm. Orbántól csak erőszakos eszközökkel lehet megválni, leszavazni szerintem többé nem lehet.
Ha a Fidesz marad. akkor néhány év múlva csődbe megy az ország! Nem lesznek befektetők, tovább nő a munkanélküliség. Az a kis bizalom is, ami még meg van az ország iránt, eltűnik majd. Már most is sokkal több az állam kiadása, mint a bevétele. Nem tudjuk teljesíteni a kötelezettségeinket. Ezért bocsát ki több száz milliárdnyi államkötvényeket! Nem az IMF-től vesz fel hitelt, hanem azoktól, akik a kötvényeket megvásárolják! De ha mindig ilyen kölcsönre szorul az ország, mi lesz, ha a kötvények lejárnak? Honnan lesz pénz a visszavásárlásukra? Igaz, akkor hozhat olyan törvényt, hogy ne kelljen visszafizetni. Tőle még ez is kitelik.
Orbán legalább 20 évig akar uralkodni, és ezért meg is tesz mindent.
A szavazók többségét kizárja alkotmányos jogaikból a regisztrációval. A kisebb pártoknak is nehéz lesz jelöltet állítani.
Azt viszont tudja, hogy Bajnai képes lenne az okozott károkat mérsékelni, visszaállítani az ország iránti bizalmat, és rendbe hozni az államháztartást.
Gondoskodni fog róla, hogy ne legyen lehetősége a választáson indulni. Rogán már javaslatot akar tenni a Parlamentben, hogy civil szervezetek, egyesülések NE indulhassanak a választásokon.
A végeredmény: csak a Fidesz tud majd győzni a többség akarata ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!