Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Jelenleg Magyarországon...

Jelenleg Magyarországon törvényesen meg lehetne változtatni a politika berendezkedést?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mondjuk népszavazással visszaállítani a királyságot. Azért kérdezem, mert nem vagyok biztos benne hogy hagyná ezt a hatalom, vagy esetleg ez alkotmányellenes lenne. Ez csak egy feltételezés, semmi ilyen célom nincs, csak kíváncsi vagyok rá:D.
2009. szept. 4. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Honnan veszed, hogy az emberek többsége szeretne Mo-on királyságot?!... Még a gondolat is nevetséges a 21.században!!!
2009. szept. 4. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Alkotmányellenes ellenesnek minősülne,ezért nem is lehet kiírni népszavazást ilyenről,nem lenne értelme.

Ahhoz hogy ki lehessen írni népszavazást a királyság visszaállításáról.

Először is a parlament képviselőinek 2/3-ának és a köztársasági elnöknek a beleegyezése kellene az alkotmány módosításához vagy egy új alkotmány bevezetéséhez,ami egy esetleges királyságot nem gátolna.(alkotmányos királyság)

Utána aláírást gyűjthetsz,és ha összegyűlik a megfelelő számú aláírásod,felterjesztheted a parlamentnek hogy szavazzák meg hogy legyen népszavazás.Ehhez is 2/3-ad kell.Utána ha megszavazzák hogy legyen népszavazás a királyság kérdésében.A köztársasági elnöknek is a beleegyezését kell adnia.Majd közösen megegyeznek a szavazás időpontjának kiírásában.És akkor szavazhat a nép...

Csak ez az egy út lehetséges.....

2009. szept. 4. 14:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Az előző kommenetemből az alkotmányellenes után az ellenes szót törlöm-véletlenül elnéztem:-)
2009. szept. 4. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Jézusmária! Már megint ez a királyság! Muszáj ezt minden héten háromszor megkérdezni? Most akkor tényleg ebben hiszünk? És mi változna meg tőle? Meg akkor miért ne mindjárt császárság? Vagy törzsközösség?

Egyébként meg alkotmányt kéne módosítani hozzá, vagy még inkább új alkotmányt kiadni. Erről népszavazni tényleg nem lehet, de elintézhető. Beszéld meg a FIDESZ-szel, nekik lesz kétharmados többségük.

2009. szept. 4. 14:26
 5/9 A kérdező kommentje:
A 2. kommentelőnek köszönöm. A többieknek nem, mert csak belémkötöttek, normálisan válaszolni nem tudtak.... Írtam is hogy csak érdekel, semmi több.
2009. szept. 4. 15:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Állítsuk vissza inkább a kommunizmust!! Ez nem demokrácia, ahol valamit a nép akar, de belebotlik mert az "alkotmányellenes sorompó" gátolja a nép akaratát.
2009. szept. 4. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Természetesen meg lehet mindent változtatni.A történelmet a győztes irja , a győztes forradalom győztes kormánya uj alkotmányt fogad el és a rebellisekből hősök a legyőzöttekből pedig internáltak , estleg börtöntöltelékek lehetnek.

Igy történt ez 1948-ban 1956-ban stb

2009. szept. 13. 21:02
 8/9 anonim válasza:
Szerintem inkább szervezzünk anarchiát
2010. máj. 21. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:
gyökér vagy utolso
2010. máj. 28. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!