Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy vajon Matolcsy őszintén gondolja azt, hogy hazavárja a külföldön dolgozó 500. 000 magyart?

Figyelt kérdés
Számomra a kijelentés őszintesége azért kérdőjelezhető meg, mivel ismerőseim körében már azt tapasztalom, hogy az általános (gazdasági, politikai) helyzet miatt egyre többen hagyják el az országot, és nem csak a válságágazatokra (pl.egészségügy), és nem csak a a 20-30 évesekre, hanem már az ötvenesekre is igaz.

2013. jan. 29. 07:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%
Én már nem csak a fizetés miatt mentem el Mo.ról! Amúgy meg Ő sem gondolhatja komolyan amit mondott... engem nem hat meg, hogy olcsó munkaerőhöz jut velünk más ország, nekünk az nagyon sok pénz. Inkább éreztem magam otthon a 70-80e fizetéseknél kihasználtnak magam. amúgy az osztrák munkatársaim is ugyanannyit keresnek mint én.
2013. jan. 29. 18:30
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Komolyan gondolja, persze. Csak az a bökkenő, hogy ő elvan a saját kis álomvilágában, és fogalma nincs arról, hogy milyen körülmények között élünk ma ebben az országban. Még szép, hogy nem fognak visszajönni a kilátástalanságba azok, akik már megtalálták a helyüket és a megélhetésüket külföldön.
2013. jan. 29. 18:48
 13/16 anonim ***** válasza:
78%
Útlevél ügyintézéssel foglalkozom, 20-30 évesek mennek családostul külföldre, akár diplomával is szállodai felszolgálónak stb. Olyan keserű őszinteséggel mondják, hogy mind hülye, aki itt marad, sajnálják a szüleiket is, akik már nem könnyen tudnak váltani.
2013. jan. 31. 13:04
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Simán komolyan. Azt várom, mikor kezd már el az ufókról is beszélni.

A külföldön dolgozó magyarok között még a legkevesebbet kereső is kézhez kap 2-3 százezer forintnak megfelelő összeget. Annak kb. a felét kifizeti lakbérre (hacsak nem a munkáltató biztosítja neki), élelemre, marad kb. 100-150 ezer forintja, amiből félre tud tenni, vagy tudja fizetni az extra kiadásait, autóvásárlás, utazgatás, stb. Ha hazajönne most, kézhez kapna 80-10 ezret, amiből szinte semmije nem maradna hó végére.

Akiknek már jobban bejött a külföldi munka, azok havi 4-5-6 százezer forintnak megfelelő összeget keresnek. Akinek még jobban bejött a kinti élet, az 1 millió forint közelében, vagy afelett.

Őszintén, mikor fognak itt ennyit keresni ezek az emberek?

Megejtés: SOHA

2013. febr. 2. 19:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyik ismerősöm mondta találóan, hogy aki egyszer megérzi a nagy pénz (3-4-500 ezer) szagát, az már nem fog hazajönni dolgozni 120-ért. Először nem hittem neki, de rohadtul igaza van.

Én kint majdnem 400-at kaptam nettóban, aztán megszűnt a munkahelyem, áhh mondom nem gond, hazajövök legalább itthon vagyok. Most kézhez kapok 120-at úgy érzem magam mintha zsebpénzt kapnék hó végén!

Most gyúrok a nyelvre, aztán megyek is vissza.

2013. febr. 2. 19:39
 16/16 szokratesz ***** válasza:
100%

Akár őszintén akár álszenten, csak várja.....

Remélem az én gyerekeim nem fognak hazajönni.

S most lehet antimagyarozni,lesz@rom. A haza mindenek előtt...ugyanmár. Akkor a politikusainknak is tegyék magukévá ezt a mondatot, mutassanak példát, kapjanak egy átlagos fizut, ne legyen nekik 7 állásuk, éljenek meg abból ami van és majd akkor el lehet gondolkodni, hogy itthol tartsuk a zembereket.

2013. febr. 9. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!