Történészek! Szerintetek Tito elvtárs mit tenne a 21. századi gazdasági válság ellen?
Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 13:10
1/8 anonim válasza:
Nem vagyok történész,de valószínűleg azt tenné,amit Szerbiával és azon belül Vajdasággal is tett a '90-enes években: szétlopott mindent,addóságok,kölcsönök. Azért is ilyen jó a helyzet jelenleg Szerbiában
2/8 A kérdező kommentje:
Hát már nem azért de látszik is hogy nem vagy történész, de még hozzáértő ember sem :D Josip Broz Tito '80 ban meghalt, ezért szerintem elég nonszensz hogy a 90 es években hülyére lopta volna magát :D
2009. aug. 28. 13:54
3/8 anonim válasza:
Az első válasz nagyon LOL XD
Én amúgy történész leszek (ha minden igaz), 1 év diplomáig, de szerintem a kérdésnek nincs létjogosultsága, a történelemben alaptétel, hogy nincsen "mi lett volna ha" :)
4/8 anonim válasza:
Gyerek voltam még az ő nimbusza idején, azon nőttem fel, mint minden diktatúra gyermeke, hogy Ő, csak Ő, és mindenképpen csak Ő. Tény az, hogy hatalmas szerepe volt abban, hogy a háború utáni Jugoszlávia olyan lett, amilyen, tény az, hogy volt gazdaság, működtek a gyárak, volt az embereknek lehetősége, dolgozni is, keresni, is, élni is. Viszont az is tény, hogy a halála előtti évekre egyre jobban eladósodott az ország, hogy ez bizonyos gazdasági nézeteltérésekhez vezetett a köztársaságok között, és ezek a nézeteltérések fokozatosan felszinre hoztak minden egyebet is. Mára egy sokat szenvedett, politikailag megalázott, gazdaságilag teljesen lezüllesztett kis ország lettünk, amivel ő sem tudna mit kezdeni. Nem a szakértelme juttatta az országot arra a szintre ahol voltunk, hanem az, hogy bizonyos mértékig hajlandó volt szakemberek tanácsait követni, de csak addig, amig az elveik megegyeztek az általa hirdetettekkel. Ha hajlandó lett volna lemondani a diktatórikus államvezetésről, valószinüleg mára nem vehettük volna át Svájc helyét, de abban biztos vagyok, hogy egy gazdaságilag fejlett, kiegyensúlyozott államban élhetnénk, vagy államok közösségében, és nem egy csóró kis országban, ahol még aki dolgozik, az is szégyenkezik a fizetése miatt, hát még akiknek nincs is lehetőségük dolgozni. Nem vagyok történész, sem a politikához nem értek, de nincs mit siratni a titói korszakon, volt, elmúlt, azok, akik nem törődtek semmi mással, csak azzal, hogy munkájuk legyen, kenyér az asztalon, és fedél a fejük felett, megérhettek egy korszakot, amikor mindez biztositva volt. De azok, akik esetlegesen gondolkodni is mertek, nem csak csendben beállni a sorba, nem hiszem, hogy nagy elismeréssel beszélnének ugyanerről az időszakról.
5/8 anonim válasza:
Nem mindegy,hogyy mikor halt meg? Hála az égnek,hogy meghalt és kész!
6/8 anonim válasza:
Azért úgy elképzelem,hogy 20-30 év múlva a 2.,3.,4. világválság közepén valaki egy fórumon feltesz egy kérdést: vajon mit tehetne Gyurcsány elvtárs a válság ellen? Mindannyian tudjuk a választ.A kérdés a kérdezőt minősíti...
7/8 A kérdező kommentje:
Hát azért az pedig téged és a történelmi tudatlanságodat minősíti, hogy Titót és Gyurcsányt egy kalap alá veszed ...
2009. aug. 28. 19:13
8/8 berezzd válasza:
Történész vagyok. Szerintem jól berúgna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!