Miért erőltették Magyarországon a gazdasági liberalizmust?
régen: osztrákoknak volkswagen nekünk lada
ma: osztrákoknak volkswagen és nekünk is volkswagen
Első, tévedésben vagy.
Ma: osztrákoknak volkswagen, nekünk devizahitel, lábbusz, és nincs pénz kajára...
1. A politikusok egy részét pénzelnie kell valakinek, hogy tudjon kampányolni meg stb.stb. Ez a valaki általában egy kottás-atomgazdag kapitalista. A pénzeszsák akkor jár jól, akkor boldog, ha szabadon vásárolhat, felfalhat, tönkretehet. HA a pénzeszsákok boldogok, akkor a politikusok is boldogok....
2. Hogyan mentenéd át javakat, amik a szocializmus idején a te hasznodat szolgálták? Hát persze, hogy szabadablás...jahj mármint gazdasági liberalizmussal.
3. Nem vagyok közgazdász, de biztos vagyok benne, hogy lehettek volna alternatívák pld.:korlátozott, felügyelt lassabb és megfontoltabb privatizáció. Kevesebb adókedvezmény a külföldinek. Tudom, hogy ő hozza be a pénzt, csak az baj, hogy el is viszi...hiszen 5 évig nem kell adóznia, tehát 5 évig marad az országban aztán hazamegy. Szent Korona-tanra épülő alkotmány érvénybeléptetésével, hogy ha kiderül, hogy tolvaj ül a széken akkor ki lessen rántani alóla. Vagy például az akkoriban 'szétosztott'(széthordott) köztulajdonok igazságos monitorizált elosztása. Vagy például földvásárlási korlátozások, illetve rögtön a rendszerváltás után zöldbankok létrehozása. Mindig van alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!